Novih osam slučajeva zaraze u FBiH virusom Covid-19

Covid 19
Ilustracija

Osam osoba zaraženo je virusom korona u posljednja 24 sata u Federaciji BiH, i to sedam iz Tešnja i jedno iz Usore.

U protekla 24 sata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 277 uzoraka, potvrđeno je iz ove ustanove.

Tešanj je postao novo žarište virusa korona u Zeničko-dobojskoj županiji. Novi klaster je firma 'Koža-komerc', a svih 80 radnika nalazi se u samoizolaciji od 23. svibnja.

U RS situacija je stabilnija

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 475 laboratorijskih uzorka. Koronavirus potvrđen je kod jedne osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banja Luke. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.395 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 110 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 873 osoba, a testirano je 26.822 osobe.

Inače, u BiH je do podne 30. svibnja zabilježeno 2494 potvrđenih slučajeva zaraženih virusom Covid-19, podaci su ministarstva civilnih poslova BiH. Ukupno je testirano 64 623 osobe, zabilježena su 153 smrtna slučaja, a broj oporavljenih je 1831.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.