JE LI TESTIRAN I MAMIĆ? Očekuje se još zaraženih u Grudama, procurio i spisak

Grude koronasvatovi zdravko mamić
Ilustracija hercegovina.info

Nakon svadbe koja je prošli vikend održana u Grudama na koronavirus je pozitivan veliki broj mještana, a očekuje se da bi ih moglo biti i još.

Veliki broj njih se nakon svadbe sina jednog grudskog poduzetnika sa simptomima visoke temperature i glavobolje javio u Dom zdravlja, te je danas objavljeno 15 novozaraženih, a tu nije kraj. Ima uzvanika te svadbe koji su se i privatno testirali i pozitivni su, a i onih koji su još kod kuće, jer ih se sramota testirati, kaže za hercegovina.info jedan od sudionika iste.

Na svadbi je bio i pjevao Zdravko Mamić, a nismo uspjeli saznati je li se i on testirao. Bilo je i preko 500 uzvanika, a kako je svadba grudsko-posuška očekuju se novozaraženi i u toj općini.

Iz Zavoda za javno zdravstvo jutros su našem portalu, na upit je li u Grudama klaster vezan za svadbu, kazali da “oni to ne mogu znati, niti upratiti”. Izvjesno je da oni to mogu znati i upratiti buduću da se u Dom zdravlja javilo četrdesetak sudionika istih svatova.

Ono što je najzanimljivije jeste da se od jučer Grudama širi i popis 15 pozitivnih, pa su mnogi Gruđani saznali da su pozitivni i prije nego li im je to liječnik javio. Zbog ovoga bi netko trebao dobiti i otkaz, budući da su se po grupama dijelila imena, prezimena i godišta novozaraženih, što svakako nije dozvoljeno.

Bilo kako bilo, Grude su novo žarište koronavirusa zbog jedne svadbe, ma koliko se to pokušalo zataškati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.