Znate li kako spriječiti pretjerano znojenje?

Vidi originalni članak
U tijelu postoji 2,6 milijuna žlijezda znojnica koje mogu svakoga sata proizvesti po nekoliko decilitra znoja. Ako se bavite nekom fizičkom aktivnošću pod jakim suncem i visokim temperaturama normalno je da se znojite.

Obratite pažnju na ove znakove, jer oni upućuju da se znojite 'prekomjerno':

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Mrlje na odjeći

Na odjeći svakoga dana primjećujte mrlje od znojenja koje se protežu od pazuha do struka? Bijeli tragovi od soli uobičajena su pojava tijekom vrućih i sparnih dana, no ako imate ovakve mrlje i nakon boravka u hladnim i klimatiziranim mjestima u pitanju je vjerojatno problem s pretjeranim znojenjem.

2. 'Stresno' znojenje

Vlažni su vam dlanovi i područje oko pazuha kad morate održati prezentaciju na poslu, ili obaviti neki težak zadatak? Moguće je da imate problem s pretjeranim znojenjem koje je uzrokovano stresom, a ono se daje prepoznati i po jačem mirisu znoja koje prati takve situacije.

3. Ruke i noge su vam uvijek vlažne 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam stalno iz ruku ispadaju stvari zbog vlažnih dlanova, a cipele vam se kupaju u znoju bez obzira na odabir obuće i temperature u termometru - potražite pomoć dermatologa. Svakako se javite liječniku kad primjetite da pretjerano znojenje utječe na kvalitetu vašeg života.

Rješenja za pretjerano znojenje:

1. Naučite se nanositi deodorant noću prije odlaska u krevet kad su žlijede znojnice manje aktivne, pa se sastojci mogu bolje upiti i dati konkretnije rezultate. Nakon jutarnjeg tuširanja ponovo nanesite omiljeni deodorant

2: Izbjegavajte aktivnosti po jakim vrućinama, a osobito između 11 i 16 sati kada je sunce najjače, čime ćete smanjiti pretjerni rad žlijezda znojnica.

3. Javite se dermatologu i u konzultacijama s medicinskim stručnjačkom odaberite terapiju koja će vam pomoći da lučite manje znoja.

4. Isprobajte botox! Ubrizgavanje ovog toksina tipa A ispod kože smanjuje rad žlijezda znojnica. Jedna tretman smanjit će znojenje na otprilike tri mjeseca.

5. Osušite znoj uz pomoć najnovijih tehnoloških dostignuća. MiraDry je sustav koji koristi znanja s područja mikrovalova kako bi smanjio znojenje ispod pazuha za čak 80 posto.

zadovoljna.hr

Vezani članci