Riješite se suhe kože lica uz pomoć mlijeka

Vidi originalni članak

Preparati od mlijeka i jogurta se vrlo jednostavno pripremaju i odlično se kombiniraju sa ljekovitim i začinskim biljkama, te voćem ili povrćem. Zbog toga se od njih mogu napraviti različite maske. Poznato je da se Kleopatra svakodnevno kupala u mješavini meda i mlijeka kako bi sačuvala mladolik izgled i elastičnost kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suha koža lica dobiva intenzivnu njegu upravo uz pomoć mliječnih proizvoda. Mlijeko odlično hrani suhu kožu, te usporava njezino starenje. Punomasno mlijeko ima veću prednost kada su u pitanju tretmani ljepote jer sadrži više masnoća za hidratizaciju kože. Osim mlijeka, u njezi kože vrlo dobrim se pokazao i jogurt koji pomaže i u njezi kože sklone aknama.

Maska za suhu kožu lica

Sastojci:

-1 čajna žlica jogurta
-1 čajna žlica mlijeka (najbolje punomasnog)
-1 čajna žlica maslinovog ulja
-nekoliko kapi čaja od kamilice
-nekoliko kapi eteričnog ulja lavande (po želji)

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte 1 čajnu žlicu jogurta, 1 čajnu žlicu maslinovog ulja, nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i nekoliko kapi čaja od kamilice. Nanesite na prethodno očišćeno lice, blago umasirajte i ostavite da djeluje 30 minuta. Isperite mlakom vodom i primjenjujte ovu masku dva puta tjedno.

Ova maska je odlična za njegu suhe kože koja je sklona pucanju, perutanju i dehidraciji. Odlično ublažava i crvenilo u slučaju osjetljive kože.

Izvor: kiwi.hr

Vezani članci