Pet prirodnih čistilica za lice koje možete sami napraviti

Uklanjanje dlačica, lice, prirodni sastojci , prirodna maska, dlačice na licu, lice, čišćenje, čišćenje lica, prirodna maska
1. Čistilica od kokosovog ulja

Kokosovo ulje može eliminirati sjaj kože koji se nakupi na koži do kraja dana, bez lišavanja lica prirodnih ulja. Zahvaljujući antimikrobnom djelovanju, kad ga nanesete na kožu eliminirat će vlagu koje ste izgubili kroz pore, ostavljajući vašu kožu zdravom i nježnom.
Kako je koristiti: Nježno umasirajte par kapi ulja na lice tijekom pola minute. Nakon toga prislonite topli ručnik na lice, kako bi otvorili pore i nakon 15-30 sekundi uklonite ulje s krpicom za pranje.

2. Čistilica od jabučnog octa
Jabučni ocat može povratiti razinu pH vrijednosti vaše kože, pri čemu će spriječiti izbijanje prištića i začepljenje pora, te će paziti da vaša koža ne postane niti presuha niti premasna. Sadrži pH 5,5, što je vrlo blizu idealnoj pH vrijednosti ljudske kože.
Kako je koristiti: Kao prirodni toner. Pomiješajte trećinu jabučnog octa s dvije trećine vode i dobro promiješajte. Nanesite na čisto lice pamučnom vatom, a nakon što se vaša koža osuši, nanesite uobičajenu hidratantnu kremu.

3. Čistilica od meda i limuna
Med i limun u kombinaciji pružaju prirodnu hidrataciju i imaju antiseptičko djelovanje, što je savršena njegujuća i čisteća varijanta. Limunska kiselina ubija bakterije koje uzrokuju pojavu akni, dok enzimi iz citrusa pomažu u odstranjivanju mrtvih stanica na koži. Med je pak prirodno antibakterijsko sredstvo puno antioksidansa, koji sprječavaju pojavu akni i usporavaju starenje kože.
Kako je koristiti: Pomiješajte dvije žličice meda s jednom žličicom svježe iscijeđenog limunovog soka. Zagrijte između prstiju, pa premažite tanki sloj po licu i vratu. Ostavite na licu dok se ne osuši, a zatim isperite s toplom vodom.

4. Jogurt
Jogurt je prirodni čistač lica, jer je bogat bjelančevinama i mliječnom kiselinom. Ti spojevi zajedno pomažu u detoksikaciji kože. Redovito nanošenje mliječne kiseline pomoći će vašoj koži da se riješi mrtvih stanica, a bjelančevine će suziti pore, ublažiti izgled sitnih bora i hidratizirati lice.
Kako ga koristiti: Nježno umasirajte tanki sloj jogurta na čisto lice, koristeći jagodice prstiju. Ovo će pomoći da se skine ikakva preostala prljavština ili kozmetika na licu. Ostavite na licu nekoliko minuta, a zatim se operite s toplom vodom i ručnikom.

5. Čistilica od maslinovog ulja
Ovo ulje pruža obilje hidratacije suhoj koži, a njegovi antioksidansi i dobre masti smanjuju slobodne radikale, koji mogu ublažiti iritiranu kožu.
Kako je koristiti: Pripremite učinkovitu noćnu kremu s pola šalice maslinovog ulja, 1/4 šalice octa i 1/4 šalice vode. Izblijedit će tamne mrlje na licu, ubiti bakterije i učiniti vašu kožu nježnom i čistom.

magazin.hr