Ovo su tri velike greške koje svi radimo u toaletu

Vidi originalni članak

1. Predugo sjedimo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često se događa da imamo potrebu obaviti veliku nuždu, ali to ne ide "glatko". Zbog toga dugo sjedimo na WC školjki i naprežemo se, a to je velika greška jer tako potičemo razvoj hemoroida.

Ako imate problema s obavljanjem velike nužde nemojte bespotrebno sjediti u iščekivanju nego ustanite, malo prošetajte po domu jer ćete tako brže natjerati probavni sustav da proradi.

2. Previše se brišemo

U ovom slučaju manje je uistinu više. Toaletni papir iritira perianalnu kožu, a to dovodi do svrbeža i upale. Dovoljno je obrisati se jednom ili dva puta, a ako vam je potrebno više to znači da vjerojatno niste do kraja ispraznili probavni sustav. Birajte mekani toaletni papir bez dodanih mirisa i parfema, jer oni manje iritiraju kožu.

3. Brišemo se u krivom smjeru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge žene nesvjesno rade ovu grešku nakon mokrenja i brišu se od naprijed prema natrag. Na taj način prenose bakterije s rektuma prema mokraćnoj cijevi.

Za razliku od muškaraca, kod žena je mokraćna cijev kratka pa bakterije brže i lakše dopiru do mjehura te uzrokuju urinarne infekcije. Zbog toga se uvijek brišite od naprijed prema natrag.

Izvor: dnevno.hr

Vezani članci