Odjeća vam ima neugodan miris nakon pranja u perlici? Možda radite ovu pogrešku!

neugodan miris, perilica rublja , čišćenje, deterdžent, rublje, prašak,gel ili kapsule, uspoređivanje, pranje rublja, pernata jakna, pranje, pranje u perilici, deterdžent, rublje, kvaliteta, veš mašina, Amerika, neugodan miris, perilica za rublje , greške

Ipak, neki su se zasigurno zapitali u čemu je problem ako smrdi čak i ako smo rublje tek izvadili iz perilice nakon pranja? Ako znate o čemu govorimo, onda ste se i vi "borili" s nekoliko uzastopnih pranja rublja na različitim programima kako biste se riješili tog neugodnog mirisa koji može nastati ako je u perilici ostala neka prljavština, rublje je ostalo predugo u perilici, svoj "dio posla" odradile su gljivice, plijesni, bakterije...

Bez obzira na to koji razlog bio, savjetujemo vam da barem jednom u dva tjedna očistite svoju perilicu na način da je praznu uključite na program pranja s najvišom temperaturom. U bubanj stavite malo sode bikarbone i jabučnog octa da se "izvuku" mirisi i očisti bubanj od gljivica i bakterija. I prilikom pranja rublja vrijedi ona: manje je više, stoga nemojte pretjerivati s količinom deterdženta i omekšivača jer to nije jamstvo da će odjeća biti bolje oprana, može zapravo imati sasvim suprotan efekt.

Jabučni ocat dodajte prilikom svakog pranja rublja kako biste unaprijed spriječili da odjeća "pokupi" neugodan miris, a ako se brinete zbog mirisa jabučnog octa, dodajte mu nekoliko kapi vama omiljenog eteričnog ulja i odjeća će prekrasno mirisati. Ovako ne morate koristiti kupovne omekšivače jer ste upravo "napravili" svoj i osigurali da vaša odjeća bude čista, mirisna i prozračna.

Ako u perilicu stavljate previše deterdženta, može se lako dogoditi da se neće sav otopiti, te će se u utorima bubnja i na gumi zadržati ostaci deterdženta, a to je dobra podloga za bakterije i gljivice. Ako vam se dogodilo da niste stigli i da vam je rublje neplanirano ostalo u perilici tijekom noći, u bubanj dodajte šalicu octa ili sode bikarbone, stavite deterdžent u pretinac i pokrenite program za pranje.

Pripazite kada se voda u perilici zapjeni, tada je ugasite i ostavite tako da odstoji 8-9 sati, a zatim ponovno pokrenite perilicu i odjeću u konačnici stavite sušiti na zrak.

Izvor: vecernji.hr