Koje namirnice sadrže šećer

Vidi originalni članak

Pokazalo se i da nekoliko žličica više može dovesti do određenih poremećaja. Najbolji način da izbjegnete unos šećera je ako ne konzumirate određene namirnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje namirnice koje se smatraju posebno opasnima, a kako bi bili sigurni, pokušajte tijekom kupnje pročitati deklaracije i ako primjetite da se na njima nalaze riječi koje imaju nastavak -oza, to znači da bi ih morali izbjegavati. Nastavak -oza označava namirnice koje u sebi imaju šećer.

Volite li jesti kečap? Nažalost on se isto našao na popisu namirnica koje obiluju šećerom i koje ne bi bilo dobro jesti u velikim količinama. Osim kečapa ne bi bilo loše kada bi konzumirali manje kompota.

Doručak je najvažniji dio dana i zato je važno da ga obogatite namirnicama koje su hranjive i koje će pružiti dovoljnu količinu energije. Pahuljice su još jedan obrok koje velik dio ljudi voli jesti ujutro. Nažalost one su još jedna namirnica koja u sebi ima veliku količinu šećera iako na deklaraciji piše nešto sasvim drugo.

Pojedina hrana nikako nije dobra kada je kupovna dok u domaćem obliku predstavlja drukčiju priču. Tako je i s maslacem od kikirikija. On se smatra zdravom namirnicom ako ga napravite sami, a inače predstavlja hranu koja u sebi sadrži puno šećera.

Jeste li primijetili kako je hrana iz restorana i ona koju kupite zapakiranu mekša nego što ste naviknuli? To je zato što u sebi ima mnogo šećera i zbog toga bi ju bilo dobro izbjegavati. Zašto nije dobro jesti često u restoranima brze hrane? Poznato je kako oni ponekad vole dodavati šećer u meso kako bi imalo što bolji okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šećer nije štetan ako se konzumira u normalnim količinama. Važno je imati mjeru i pridržavati se osnovnih uputa u svakodnevnom životu kako kasnije ne bi imali ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Autor: S.Š., savjetnica.com

Vezani članci