Koje namirnice sadrže šećer

Pokazalo se i da nekoliko žličica više može dovesti do određenih poremećaja. Najbolji način da izbjegnete unos šećera je ako ne konzumirate određene namirnice.

Postoje namirnice koje se smatraju posebno opasnima, a kako bi bili sigurni, pokušajte tijekom kupnje pročitati deklaracije i ako primjetite da se na njima nalaze riječi koje imaju nastavak -oza, to znači da bi ih morali izbjegavati. Nastavak -oza označava namirnice koje u sebi imaju šećer.

Volite li jesti kečap? Nažalost on se isto našao na popisu namirnica koje obiluju šećerom i koje ne bi bilo dobro jesti u velikim količinama. Osim kečapa ne bi bilo loše kada bi konzumirali manje kompota.

Doručak je najvažniji dio dana i zato je važno da ga obogatite namirnicama koje su hranjive i koje će pružiti dovoljnu količinu energije. Pahuljice su još jedan obrok koje velik dio ljudi voli jesti ujutro. Nažalost one su još jedna namirnica koja u sebi ima veliku količinu šećera iako na deklaraciji piše nešto sasvim drugo.

Pojedina hrana nikako nije dobra kada je kupovna dok u domaćem obliku predstavlja drukčiju priču. Tako je i s maslacem od kikirikija. On se smatra zdravom namirnicom ako ga napravite sami, a inače predstavlja hranu koja u sebi sadrži puno šećera.

Jeste li primijetili kako je hrana iz restorana i ona koju kupite zapakiranu mekša nego što ste naviknuli? To je zato što u sebi ima mnogo šećera i zbog toga bi ju bilo dobro izbjegavati. Zašto nije dobro jesti često u restoranima brze hrane? Poznato je kako oni ponekad vole dodavati šećer u meso kako bi imalo što bolji okus.

Šećer nije štetan ako se konzumira u normalnim količinama. Važno je imati mjeru i pridržavati se osnovnih uputa u svakodnevnom životu kako kasnije ne bi imali ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Autor: S.Š., savjetnica.com