10 savjeta za laku noć

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
San ne donosi samo opuštanje i spokoj za tijelo i dušu nego je i nezamjenjivi eliksir ljepote. Otkrivamo vam najvažnije i najdragocjenije tajne vezane za san i ljepotu.
1. Kratko i duboko

Koliko prosječno spavate noću? Prema najnovijim spoznajama, posve nam je dovoljno već pet, maksimalno šest sati sna, ako je on neometan.
2. Stimulacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije odlaska u krpe kratko prohodajte bosih nogu. To stimulira refleksne zone za uspavljivanje.
3. Trik za seksi snove

Magično će privuci erotske noćne pustolovine: ležeći na leđima u krevetu, prekrižite noge i ostanite tako tri minute. Tako će energija poteći u centre za nasladu i začiniti vam snove.
4. Bistar pogled

Ujutro su vam oči podbuhle? Nastojte, ako ikako možete, uvijek spavati na leđima, što će spriječiti nakupljanje tekućine u predjelu lica.
5. Na večer: light!

Posljednji obrok u danu treba biti lagan (npr. voće, kruh i slično). Prste dalje od salate! Ona je teško probavljiva pa će opteretiti želudac i crijeva.
6. Punom parom

Naša koža radi u smjenama: od 17 sati ubrzava se dioba stanica i ona se počinje regenerirati. Oko 23 sata ubacuje za jednu brzinu više, a tek nakon 2 sata ujutro počinje raditi punim kapacitetima. Sve to za ten koji će zablistati na jutarnjem suncu...
7. Mirisne esencije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirisna svijeća stvorit će ugodnu klimu u vašem ambijentu, kao i aromalampica s eteričnim uljem. Ne zaboravite ugasiti!
8. Feng shui

Optimalan položaj: krevet postavljen uzglavljem prema zidu, pogled je prema vratima.
9. Dobar pritisak

Predlažemo akupresuru umjesto brojenja ovčica: kažiprstima prvo s obje strane izmasirajte sljepoočnice, a zatim kružnim pokretima i sredinu čela.
10. Napitak za uspavljivanje

Crni je čaj stimulativan. Pametnije je posegnuti za valerijanom, hmeljom, matičnjakom ili kamilicom, koji uravnotežuju i jačaju živce.

K. R. / ordinacija.hr

Vezani članci