Lješnjak kocke bez glutena

Vidi originalni članak

Kremaste su ali ne preslatke, punog okusa lješnjaka, idealne  za svaku prigodu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za 1 koru:

3 bjelanjka
3 žlice šećera
50 grama mljevenih lješnjaka
1 žlica bezglutenskog brašna

Ovi sastojci su za jednu koru, za lješnjak kocke bez glutena nam je potrebno 4 kore, što znači da ćemo ispeći 4 ovakve kore.

Postupak:

U većoj posudi odvojimo 3 bjelanjka i dodamo 3 žlice šećera. Mikserom izradimo čvrsti snijeg. Pomiješamo 50 grama mljevenih lješnjaka uz dodatak 1 žlice brašna. Kuhačom lagano dodajemo smjesu lješnjaka i brašna pazeći da snijeg ostane čvrst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se smjesa sjedini, stavljamo je na papir za pečenje ali na naopako okrenuti lim za pečenje. Peći na 180 stupnjeva 5 do 10 minuta. Papir za pečenje ćete najlakše skinuti tako da koru okrenete naopako i lagano kidate komad po komad papira za pečenje s kore.

Ovaj postupak ponavljamo 4 puta.
Lješnjak kocke bez glutena

 

Sastojci za kremu:

12 žumanjaka
8 žlica šećera
1 vanil šećer
1 čokolada za kuhanje
250 g maslaca

Postupak:

Ovu ukusnu kremu potrebno je kuhati na pari. Iako većina ima strah od kuhanja kreme na pari, vjerujte nije uopće teško. Potreban vam je jedan lonac u koji ide voda i jedna posuda koja savršeno sjeda na taj lonac. Bitno je da je voda kipuća ali i da gornja posuda ne dodiruje vodu. Odnosno da se stvori para.

Ranije u posudi pjenasto izmiksajte 12 žumanjaka, 8 žlica šećera i jedan vanil šećer. Kad se smjesa sjedini i postane pjenasta, stavite posudu na paru. Za početak možete miješati kuhačom, ali kad se smjesa krene zgušnjavati najbolje da koristite mikser. Smjesu kuhajte tako 10-tak minuta, kad postane jako gusta i krene se odvajati od posude- gotovo je.

Kremu maknite s vatre te dodajte jednu čokoladu u nju, promiješajte da se sve sjedini i ostavite da se ohladi.

Kad se krema ohladila, dodajte 250g maslaca i izmiksajte. Krema će biti lagana i pjenasta.

Kore i krema su nam gotove, krećemo na slaganje kolača.

Kremu je potrebno rasporediti na 4 kore pa vizualno odredite količinu za svaku koru. Kolač slažete tako da prvo ide kora pa krema i tako 4 puta. Na kraju cijeli kolač pospite mljevenim lješnjacima.

Dobar tek

 

glutenbio.hr

Vezani članci