Ovo je 5 tipova zaposlenika koje njihovi šefovi i kolege ne podnose

Vidi originalni članak

Na radnom mjestu susrećemo se s mnogim tipovima zaposlenika, odnosno kolega, a među njima ima i onih kojima je ipak malo teže surađivati i može se reći – zamaraju ostale suradnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magazin Inc izdvaja pet tipova zaposlenika koje šefovi 'mrze', što vjerojatno vrijedi i za ostale kolege u uredu:

Oni koji ne poštuju tuđe vrijeme

Uvijek kasne i često odlaze ranije. Ako sastanak počinje u 9 ujutro, oni vjerojatno stižu u 9:15. U pravilu rade dobar posao, ali svi moraju čekati na njih. Ponekad je uistinu riječ o ljudima koji nemaju osjećaj za vrijeme, ali ponekad o čistoj nepristojnosti.

Plačljivko

Iz nekog razloga ovi zaposlenici su ponašaju kao djeca. U svemu vide nepravdu i to će svakome dati do znanja. Također, uvijek se žale kako im je plaća premala (makar im je u skladu s tržištem).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijenčina

Ovaj tip zaposlenika nikad ne završava posao, uvijek kasni s rokovima i prebacuje obveze na druge kolege. Inc. navodi kako je takvom zaposleniku uglavnom najbolje dati – otkaz.

Društveno neprilagođeni genij

On je pametan, dobro radi, ali vam je neugodno u njegovoj blizini jer mu nedostaje društvenih manira i često kaže ili radi neprikladne stvari. U stereotipnom smislu riječ je o osobi koja ne razmišlja previše o higijeni niti o osnovnim pravilima odijevanja. Međutim, u poslovima koji ne zahtijevaju komunikaciju 'licem u lice' obično su među najboljima.

Onaj koji stalno traži pažnju

Ovaj tip zaposlenika uvijek traži pozitivne odgovore i ne podnosi kritiku. Očekuje unaprijeđenje u kratkom roku i nije mu jasno zašto do toga nije došlo. Želi priznanje za svaku sitnicu koju napravi. Ponekad reagira emotivno i u suzama. Takvom zaposleniku je potrebno dati do znanja da dobro radi svoj posao, ali da ne može očekivati priznanja za svakodneve rutinske poslove.

Vezani članci