VIDEO  ZAVRŠEN I DRUGI DAN POTRAGE Ronioci ni danas nisu uspjeli pronaći tijelo stradalog, nastavljaju sutra

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ni drugi dan potrage za 28-godišnjakom koji se u utorak u večernjim satima utopio na Mostarskom jezeru nije dao rezultata. Od jutarnjih sati ronioci su krenuli su opsežnu potragu, no tijelo nastradalog mladića nisu pronašli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Ronioci upravo zaključuju i završavaju današnji dan potrage i mogu reći kako nemamo nikakvih novih informacija. U potrazi je ukupno sudjelovao 21 ronilac, no tijelo nije pronađeno", kaže Zdenko Marić Predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.

Ronioci će sutra ponovno u akciju pretraživanja jezera.

"Potraga se nastavlja sutra, u kojem opsegu vidjet ćemo danas tijekom dana. Krenut će se u jutarnjim satima kao i danas", kazao je Marić za Hercegovina.info.

Pripadnicima Interventne spasilačke službe Mostar danas su u pomoć stigli i ronilački timovi FUP-a i FUCZ-a.

Potraga Mostarsko jezero

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) se, na zahtjev za pomoć Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, uključila u potragu za mladićem, koji se u utorak navečer, 20.07.2021. godine, utopio u jezeru iznad  Hidroelektrane (HE) Mostar. Ekipa od deset pripadnika Federalnih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (ronioci i medicinar), s čamcem i potrebnom opremom, jutros su stigli na odredište i započeli potragu.

Pored tima FUCZ, danas su na terenu i pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice FUP-a kao i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS) čiji su ronioci, njih osam, prvi izašli na teren i jučer započeli potragu za tijelom utopljenika. Uvjeti za ronjenje danas su bili relativno dobri, a ronilo se na većim dubinama nego jučer gdje je više mulja i vidljivost je maksimalno do šest metara. Dubina vode na lokacijama na kojima se vršila potraga je između 10 do 15 metara Što je i dubina vode većeg dijela jezera dok na pojedinim dijelovima dubina jezera dostiže i do 25 metara.

Podsjetimo, mladić za čijim tijelom se nalazio s prijateljima na splavu sa kojeg je skočio u jezero i nije izronio. 

Vezani članci