VIDEO  ZAVRŠEN I DRUGI DAN POTRAGE Ronioci ni danas nisu uspjeli pronaći tijelo stradalog, nastavljaju sutra

Potraga Mostarsko jezero
Hercegovina.info

Ni drugi dan potrage za 28-godišnjakom koji se u utorak u večernjim satima utopio na Mostarskom jezeru nije dao rezultata. Od jutarnjih sati ronioci su krenuli su opsežnu potragu, no tijelo nastradalog mladića nisu pronašli.

"Ronioci upravo zaključuju i završavaju današnji dan potrage i mogu reći kako nemamo nikakvih novih informacija. U potrazi je ukupno sudjelovao 21 ronilac, no tijelo nije pronađeno", kaže Zdenko Marić Predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.

Ronioci će sutra ponovno u akciju pretraživanja jezera.

"Potraga se nastavlja sutra, u kojem opsegu vidjet ćemo danas tijekom dana. Krenut će se u jutarnjim satima kao i danas", kazao je Marić za Hercegovina.info.

Pripadnicima Interventne spasilačke službe Mostar danas su u pomoć stigli i ronilački timovi FUP-a i FUCZ-a.

Potraga Mostarsko jezero

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) se, na zahtjev za pomoć Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, uključila u potragu za mladićem, koji se u utorak navečer, 20.07.2021. godine, utopio u jezeru iznad  Hidroelektrane (HE) Mostar. Ekipa od deset pripadnika Federalnih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (ronioci i medicinar), s čamcem i potrebnom opremom, jutros su stigli na odredište i započeli potragu.

Pored tima FUCZ, danas su na terenu i pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice FUP-a kao i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS) čiji su ronioci, njih osam, prvi izašli na teren i jučer započeli potragu za tijelom utopljenika. Uvjeti za ronjenje danas su bili relativno dobri, a ronilo se na većim dubinama nego jučer gdje je više mulja i vidljivost je maksimalno do šest metara. Dubina vode na lokacijama na kojima se vršila potraga je između 10 do 15 metara Što je i dubina vode većeg dijela jezera dok na pojedinim dijelovima dubina jezera dostiže i do 25 metara.

Podsjetimo, mladić za čijim tijelom se nalazio s prijateljima na splavu sa kojeg je skočio u jezero i nije izronio. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.