USKORO PREKID ŠTRAJKA Sindikat srednjih škola prihvatio ponudu Vlade ŽZH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj prihvatio je ponudu Vlade ŽZH te bi opći štrajk mogao ubrzo biti prekinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je potvrđeno za portal Jabuka.tv iz spomenutog Sindikata, sve zbornice u petak su glasovanjem odlučile prihvatiti ponudu Vlade koju su dobili u četvrtak.

Dobili smo korektnu ponudu. Mi u Predsjedništvu Sindikata ocijenili smo je kao dobru. Štrajk nećemo prekidati dok se ne potpiše kolektivni ugovor, izjavila je krajem prošlog tjedna za portal Jabuka.tv predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama u ŽZH Jasminka Petric.

Potpisivanje kolektivnog ugovora moglo bi se dogoditi u ponedjeljak, 13. veljače, s obzirom da je 149. sjednica Vlade ŽZH zakazana u 10:00 sati u Širokom Brijegu nakon čega bi predstavnici Sindikata mogli dobiti poziv na potpisivanje. Naknadno smo doznali da je početak sjednice pomaknut u 15:00 sati.

Podsjećamo, prošlog četvrtka Nezavisni sindikat zaposlenih u osnovnim školama u ŽZH donio je odluku o prekidu općeg štrajka te učenici već idu na nastavu.

Opći štrajk prosvjetara u ŽZH počeo je 9. siječnja 2023. godine.

Vezani članci