Reuters objavio fotografije ubijenog Osame

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Fotografije koje je sat nakon napada na bin Ladena napravio u njegovom skloništu pakistanski sigurnosni dužnosnik prikazuju trojicu muškaraca na poprištu akcije. Mrtve muškarce fotografije prikazuju odvojeno i na njima se ne vidi da je itko od njih bio naoružan.

Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, fotografije je prodao Reutersu, u kojem su zbog prikazanih pojedinosti i odgovarajućeg osvjetljenja za to vrijeme i područje uvjereni u njihovu autentičnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema otisnutom vremenu prva fotografija napravljena je u ponedjeljak, 2. svibnja u 2:30 sati po lokalnom vremenu, otprilike sat nakon napada u kojem je ubijen Osama bin Laden. Fotografije načinjene nekoliko sati kasnije prikazuju olupinu helikoptera kojeg su američke snage izgubile tijekom napada zbog mehaničkog kvara i kasnije uništile.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je u utorak da vođa Al-Kaide Osama bin Laden nije bio naoružan kad su američki specijalci upali u njegovu vilu u Pakistanu, no opirao se prije nego što su ga ustrijelili.

Američki predsjednik Barack Obama odbio je objaviti fotografije tijela Osame bin Ladena.

Reutersova fotogalerija (upozoravamo na uznemirujuće fotografije)
hina/bitno.ba

Vezani članci