Reuters objavio fotografije ubijenog Osame

osama bin laden, osama bin laden, teroristički napad, osama bin laden, BIH, sigurnost, osama bin laden, fotografije bin ladena, osama bin laden
Fotografije koje je sat nakon napada na bin Ladena napravio u njegovom skloništu pakistanski sigurnosni dužnosnik prikazuju trojicu muškaraca na poprištu akcije. Mrtve muškarce fotografije prikazuju odvojeno i na njima se ne vidi da je itko od njih bio naoružan.

Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, fotografije je prodao Reutersu, u kojem su zbog prikazanih pojedinosti i odgovarajućeg osvjetljenja za to vrijeme i područje uvjereni u njihovu autentičnost.

Prema otisnutom vremenu prva fotografija napravljena je u ponedjeljak, 2. svibnja u 2:30 sati po lokalnom vremenu, otprilike sat nakon napada u kojem je ubijen Osama bin Laden. Fotografije načinjene nekoliko sati kasnije prikazuju olupinu helikoptera kojeg su američke snage izgubile tijekom napada zbog mehaničkog kvara i kasnije uništile.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je u utorak da vođa Al-Kaide Osama bin Laden nije bio naoružan kad su američki specijalci upali u njegovu vilu u Pakistanu, no opirao se prije nego što su ga ustrijelili.

Američki predsjednik Barack Obama odbio je objaviti fotografije tijela Osame bin Ladena.

Reutersova fotogalerija (upozoravamo na uznemirujuće fotografije)
hina/bitno.ba