Ponos engleskog nogometa financirala teroristička organizacija: obitelj Osame Bin Ladena davala novac u klub koji se potom vraća

sheffield united, osama bin laden
Ugledni engleski list Telegraph otkrio je da klub možda financira teroristička organizacija, odnosno jedan od suvlasnika je postao izuzetno sumnjiv u cijelom poslu, a povezuje ga se s rođacima Osame Bin Ladena. Navodno je upravo Bin Ladenova obitelj pomogla klubu s 3,5 milijuna eura "kredita" koji je nakon toga - oprošten.

Veliki je sukob oko udjela vlasništva izbio između Kevina McCabea i saudijskog princa Abdulaha Bin Mossada Al Sauda, nakon njihovog medijskog prepucavanja počeli su se istražitelji i mediji vrtjeti oko kluba. Naime McCabe je optužio princa Abdulaha da je "prao novac za islamske ekstremiste", dok su odvjetnici Saudijca uzvratili kako je i sam McCabe znao da je iznos uplaćen na račun i da je znao tko uplaćuje.

Ovaj skandal bi mogao potpuno kompromitirati rezultat Sheffielda, ali i sam klubu dovesti pod službenu istragu, pa čak i da konzekvence bude oštrije s obzirom na to da se mnogo toga događalo oko financiranja koje očito nije bilo transparentno.

slobodnadalmacija.hr