Objavljeno potresno pismo pogubljenog novinara

Vidi originalni članak

... militanti uskoro trebali pustiti na slobodu, da pismo nauči napamet. Po dolasku u Sjedinjene Države on je to pismo izdiktirao Foleyevoj majci, piše Jutarnji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji američkog novinara Jamesa Foleya, kojem su islamski militanti odrubili glavu, objavili su pismo koje je njihov sin napisao u zatočeništvu.

"Imao sam loše i dobre dane. Bio sam zahvalan kada je netko bio oslobođen, ali naravno svatko priželjkuje svoju slobodu. Ohrabrivali smo i davali snagu jedni drugima. Moje srce je bilo puno kad god sam sanjao da ću ponovo biti s obitelji i svojim prijateljima", napisao je Foley.

"Posebno vas osjećam kad se molim. Molim se da ostanete jaki i da vjerujete. Dok se molim zaista osjećam kao da vas mogu dotaknuti u tami", stoji u pismu.

"Bako, uzmi svoj lijek, nemoj zaboraviti svaki dan šetati i plesati. Budi jaka jer će mi trebati tvoja pomoć da se vratim u život", nastavlja Foley.

Foley je naveo da se u zatočeništvu nalazio s još 17 talaca. Vrijeme su skraćivali razgovarajući o sportu i filmu, te igrajući šah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foley, koji je otet u studenom 2012. godine u Siriji, u zatočeništvu je napisao brojna pisma svojoj obitelji, ali sve njih su zaplijenili militanti.

Cijeli tekst objavljen je na Facebook stranici Find James Foley koju su pokrenuli njegovi prijatelji i obitelj.

Prema podacima britanskih obavještajnih službi MI5 i MI6, zamaskirani ubojica koji je okrutno pogubio Foleya je 23-godišnji Abdul Majed Abdul Bary, bivši londonski reper poznat po umjetničkom imenu Liričar Jinn.

Vezani članci