FOTO/VIDEO  Pogledajte najjeziviju poruku Islamske države

zatočenik novinar
zatočenik novinar
U video snimku u trajanju od šest minuta i 53 sekunde, koji je na internet postavio ekstremistički pokret Al Furkan, povezan sa IS, Cantlie, koji se u zatočeništvu nalazi gotovo dvije godine, kaže da je Islamska država "zagrižena za borbu".

Odjeven u narančasti kombinezon, Cantlie (43), upozorava da "to znači da će svako tko se nada finoj i suptilnoj kirurškoj intervenciji, bez prljanja ruku, biti užasno iznenađen, kada ona bude izvedena".

Novinar i fotoreporter, koji je radio za više listova uključujući i "Sunday Times", dodao je da video snimci odsijecanja glava koje je objavila IS u svakom slučaju pokazuju pobjedu te militantne skupine.

"Ako ta pogubljenja izazovu javnu pobunu ili promjenu politike, to je velika pobjeda. A ako samo podstaknu naše vlade da bacaju još više bombi i troše još više milijuna dolara, čineći naše zemlje sve slabijima, to je, također, pobjeda", kaže Cantlie na snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ocjenjuje "Guardian", ovo bi moglo da znači da bi borci IS-a iz inozemstva mogli da se vrate u svoje zemlje i u njima napadaju, a upravo to je najveći strah mnogih država iz koje su ratnici otišli u džihad.