Objavljeno potresno pismo pogubljenog novinara

foley

... militanti uskoro trebali pustiti na slobodu, da pismo nauči napamet. Po dolasku u Sjedinjene Države on je to pismo izdiktirao Foleyevoj majci, piše Jutarnji.hr.

Roditelji američkog novinara Jamesa Foleya, kojem su islamski militanti odrubili glavu, objavili su pismo koje je njihov sin napisao u zatočeništvu.

"Imao sam loše i dobre dane. Bio sam zahvalan kada je netko bio oslobođen, ali naravno svatko priželjkuje svoju slobodu. Ohrabrivali smo i davali snagu jedni drugima. Moje srce je bilo puno kad god sam sanjao da ću ponovo biti s obitelji i svojim prijateljima", napisao je Foley.

"Posebno vas osjećam kad se molim. Molim se da ostanete jaki i da vjerujete. Dok se molim zaista osjećam kao da vas mogu dotaknuti u tami", stoji u pismu.

"Bako, uzmi svoj lijek, nemoj zaboraviti svaki dan šetati i plesati. Budi jaka jer će mi trebati tvoja pomoć da se vratim u život", nastavlja Foley.

Foley je naveo da se u zatočeništvu nalazio s još 17 talaca. Vrijeme su skraćivali razgovarajući o sportu i filmu, te igrajući šah.

Foley, koji je otet u studenom 2012. godine u Siriji, u zatočeništvu je napisao brojna pisma svojoj obitelji, ali sve njih su zaplijenili militanti.

Cijeli tekst objavljen je na Facebook stranici Find James Foley koju su pokrenuli njegovi prijatelji i obitelj.

Prema podacima britanskih obavještajnih službi MI5 i MI6, zamaskirani ubojica koji je okrutno pogubio Foleya je 23-godišnji Abdul Majed Abdul Bary, bivši londonski reper poznat po umjetničkom imenu Liričar Jinn.