Povratak zime: Izvadite iz ormara toplu odjeću - trebat će vam

Vidi originalni članak
...jačeg pogoršanja meteorološke slike u obliku kiše, te pljuskova s grmljavinom, a ponegdje je moguće i izraženije nevrijeme. Osjetno zahlađenje stiže već u noći na utorak i tijekom utorka uz jak sjeveroistočni vjetar u Bosni te na kopnu Hrvatske. Jaka i olujna bura će se već od utorka ujutro pa do kraja dana širiti na cijeli Jadran te Hercegovinu.

Očekuje se pad temperature tijekom utorka pa će snijega biti u gorju uz stvaranje snježnog pokrivača, a tijekom utorka i srijede snijega može biti i u nizinama Bosne, te susnježice ponegdje na kopnu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg će vjerojatno zabijeliti Hercegovačke i Dalmatinske planine moguće da se snježna granica spusti i na 800 metara nadmorske visine.

Promjena vremena koja slijedi donijet će pravi temperaturni šok, primjerice u ponedjeljak će  temperature uglavnom biti između 17°C i 24C°, a tokom utorka i srijede će biti niža u mnogim dijelovima za 15°C čak i više stupnjeva!

Isto tako mogućnost za mraz postoji u Bosni te u kopnenom dijelu Hrvatske tijekom srijede, četvrtka i petka ujutro.

Više informacija o pogoršanju vremena biti će sljedećih dana, ali sve najave o ekstremno toplom travnju već sad nisu točne, a pogotovo ćemo se u to uvjeriti sljedeći tjedan - objavljeno je na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.

Brotnjo.info

Vezani članci