Povratak zime: Izvadite iz ormara toplu odjeću - trebat će vam

hladnoća, zima, polarna zima, zima, snijeg, veljača, zima, snijeg, Hercegovina, Marko Marušić, zima, povratak, bura, snijeg, hladnoća, Rekordna hladnoća, savjeti, zima, hladnoća, Rekordna hladnoća, vremenska prognoza, hladnoća, snijeg, ekstremne hladnoće, zima, vremenska prognoza, snijeg, duvno, priče, polarna zima, vremenska prognoza
...jačeg pogoršanja meteorološke slike u obliku kiše, te pljuskova s grmljavinom, a ponegdje je moguće i izraženije nevrijeme. Osjetno zahlađenje stiže već u noći na utorak i tijekom utorka uz jak sjeveroistočni vjetar u Bosni te na kopnu Hrvatske. Jaka i olujna bura će se već od utorka ujutro pa do kraja dana širiti na cijeli Jadran te Hercegovinu.

Očekuje se pad temperature tijekom utorka pa će snijega biti u gorju uz stvaranje snježnog pokrivača, a tijekom utorka i srijede snijega može biti i u nizinama Bosne, te susnježice ponegdje na kopnu Hrvatske.

Snijeg će vjerojatno zabijeliti Hercegovačke i Dalmatinske planine moguće da se snježna granica spusti i na 800 metara nadmorske visine.

Promjena vremena koja slijedi donijet će pravi temperaturni šok, primjerice u ponedjeljak će  temperature uglavnom biti između 17°C i 24C°, a tokom utorka i srijede će biti niža u mnogim dijelovima za 15°C čak i više stupnjeva!

Isto tako mogućnost za mraz postoji u Bosni te u kopnenom dijelu Hrvatske tijekom srijede, četvrtka i petka ujutro.

Više informacija o pogoršanju vremena biti će sljedećih dana, ali sve najave o ekstremno toplom travnju već sad nisu točne, a pogotovo ćemo se u to uvjeriti sljedeći tjedan - objavljeno je na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.

Brotnjo.info