Radončić: Nema smisla praviti državnu vlast koja će majorizirati Hrvate, ali nije isključeno da SBB glasa za Kukića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH, izrečena u emisiji 'HadžiFace to Face'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao da SBB ne očekuje mjesto u državnoj vlasti, dok za sadašnje stanje s neformiranjem vlasti optužuje i bošnjački i srpsko-hrvatski blok. Radončić je kazao da je hrvatsko pitanje objektivan problem u BiH, i za takav položaj Hrvata okrivljuje izravno Zlatka Lagumdžiju. Eliminiranje izborne volje hrvatskog naroda nije dobro za BiH, zaključio je on.

Lagumdžija ima dvostruke kriterije, smatra Radončić-Kad su u pitanju Bošnjaci Lagumdžija kaže da je on legitiman predstavnik Bošnjaka, a kad su u pitanju Hrvati, on osoprava da su legitimni predstavnici dva HDZ-a, a jesu.

U istupu punom kontradiktorrnosti Radončić je kazao kako "nema smisla praviti državnu vlast koja će majorizirati Hrvate, kazao je Radončić, te dodao, kako je bolja iakakva, nego nikakva državna vlast. "

Kandidaturu Slave Kukića za mandatara za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH on je ocijenio kao mršavo kadrovsko rješenje SDP-a. Nazvao ga je malim publicistom teške retorike, ali nije isključio mogućnost da SBB ipak glasa za ovog kandidata.

( R. I. / Dnevnik.ba)

Vezani članci