I naredna tri mjeseca institucije BiH na privremenom financiranju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, donio je Odluku o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za razdoblje travanj - lipanj 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za financiranje institucija BiH u ovom razdoblju odobrena su sredstva u iznosu 249.000.000 KM, što predstavlja 1/4 sredstava odobrenih za financiranje institucija Bosne i Hercegovine u skladu sa Zakonom o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Nastavak financiranja višegodišnjih projekata koji su usvojeni u proračunima prethodnih godina, kao i programa posebnih namjena vršit će se iz sredstava koja su prenesena u skladu sa Zakonom o financiranju institucija BiH, odnosno osigurana namjenskim donacijama i drugim namjenskim sredstvima.

Vijeće ministara BiH upoznato je i sa Informacijom Ministarstva financija i trezora o trenutnom statusu i potrebnim narednim koracima za usvajanje Zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH, koja će biti dostavljena Parlamentarnoj skupštini.

Informacija sadrži kronološki pregled koraka koji prethode usvajanju proračuna institucija BiH, počevši od usvajanja Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika i BiH za razdoblje 2022 - 2024. godine, što predstavlja prvi ključni korak za nastavak procesa pripreme proračunskih dokumenata, odnosno izradu dokumenta okvirnog proračuna za razdoblje 2022 - 2024. godine i Nacrta zakona o proračunu institucija BiH i medunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, navedeno je iz Ureda za informiranje Vijeća ministara BiH.

Vezani članci