I naredna tri mjeseca institucije BiH na privremenom financiranju

dobitak, kladionica, pomoć, gospodarstvo, financije, Vijeće ministara, financiranje, poljoprivreda, proizvođači, Fortuna, Gračanica, tužiteljstvo, pranje novca, presuda

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, donio je Odluku o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za razdoblje travanj - lipanj 2022. godine.

Za financiranje institucija BiH u ovom razdoblju odobrena su sredstva u iznosu 249.000.000 KM, što predstavlja 1/4 sredstava odobrenih za financiranje institucija Bosne i Hercegovine u skladu sa Zakonom o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Nastavak financiranja višegodišnjih projekata koji su usvojeni u proračunima prethodnih godina, kao i programa posebnih namjena vršit će se iz sredstava koja su prenesena u skladu sa Zakonom o financiranju institucija BiH, odnosno osigurana namjenskim donacijama i drugim namjenskim sredstvima.

Vijeće ministara BiH upoznato je i sa Informacijom Ministarstva financija i trezora o trenutnom statusu i potrebnim narednim koracima za usvajanje Zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH, koja će biti dostavljena Parlamentarnoj skupštini.

Informacija sadrži kronološki pregled koraka koji prethode usvajanju proračuna institucija BiH, počevši od usvajanja Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika i BiH za razdoblje 2022 - 2024. godine, što predstavlja prvi ključni korak za nastavak procesa pripreme proračunskih dokumenata, odnosno izradu dokumenta okvirnog proračuna za razdoblje 2022 - 2024. godine i Nacrta zakona o proračunu institucija BiH i medunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, navedeno je iz Ureda za informiranje Vijeća ministara BiH.