Dodik: Federacija BiH prema Daytonskom sporazumu bila dužna očistiti BiH od mudžahedina, ali to nije uradila

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...jačati Radio-televizija RS-a, dok mu je korporacija RTV sustava BiH, nešto “što ne može izgledati drugačije, nego kao i BiH, odnosno kao neodrživa stvar”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik je u u Bijeljini, gdje je sudjelovao na stranačkom skupu, odbacio mogućnost bilo kakvog zajedništva po pitanju medija u BiH.

On je, kako su javili mediji u RS-u, na to što su upravni odbori BHT i RTV Federacije BiH odbili usvojiti statut korporacije javnog sustava, rekao da „ne postoji potreba da se s njima gradi bilo kakvo zajedništvo”.

„Nemamo što s njima praviti, bilo kakvo zajedništvo. Nažalost, ranije su doneseni određeni propisi, ali treba učiniti sve kako bi se organizacijski i statusno RTRS ojačao i što više osamostalio”, ustvrdio je Dodik.

Komentirao je i najavu generalnog štrajka upozorenja radnika u RS-u, koji priprema Savez sindikata RS-a, ističući da nema osnova za štrajk i da „takvo nešto više koristi zlonamjernim iz Federacije BiH, nego što bi moglo pomoći onima koji uđu u genaralni štrajk”.

Dodik je kazao i da je „Federacija BiH prema Daytonskom sporazumu bila dužna očistiti BiH od mudžahedina, ali da to nije uradila”.

poskok.info

Vezani članci