FOTO/VIDEO  Obitelji ubijenih Dijani Čuljak: Vrijeme je za istinu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...u svibnju 1993. godine najavili su da će preko najviših instanci u Bosni i Hercegovini tražiti da se u Hrvatskoj ispita odgovornost bivše urednice i novinarke Hrvatske-radio televizije (HRT) Dijane Čuljak za ovaj zločin, saznaje agencija Anadolija.

Zarobljavanje boraca Armije BiH iz'' Vranice'', a koje su izveli pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), prikazano je u prilogu novinarke Dijane Čuljak u emisiji'' Slikom na sliku'' HRT-a u svibnju 1993. godine, nakon čega im se bio izgubio svaki trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posmrtni ostaci deset od ukupno 13 nestalih pripadnika Arije RBiH, inače nositelja najvećeg ratnog priznanja'' Zlatnog ljiljana'', pronađeni su u svibnju 2007. na lokalitetu Rimski bunar u Gorancima, zapadno od Mostara prema Širokom Brijegu. Oni su uz najviše počasti u svibnju 2008. godine ukopani na Šehitlucima u Mostaru, dok se za preostalom trojicom  još traga.

Predsjednica odbora roditelja i obitelji zarobljenih i nestalih iz zgrade'' Vranica'' Azra Penava kazala je za AA da'' moraju odgovarati svi koji su krivi za zločine i koji su mislili da im nitko i nikada ništa neće moći'':

'' A takva je i Dijana Čuljak! Čuljak snosi odgovornost za ovaj zločin. Ona je suučesnik u zlostavljanju i ubijanju naših najmilijih, ali i proganjanju porodica nestalih. Jer, poslije prikazivanja snimka na HRT-u svi smo mi imali dosta problema. Naši i životi naše djece su bili jako ugroženi.

AA

Vezani članci