Stožer za obranu Vukovara: 'Nećemo vam dopustiti provođenje velikosrpske politike u Vukovaru!'

Vidi originalni članak
nastavak agresije na stanovnike hrvatske nacionalnosti te su izvijestili o nepotpisanom pismu radnika vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička.
Članica Stožera Snježana Patko izvijestila je novinare kako je Stožer primio nepotpisano pismo, kako je navedeno, "radnika vukovarskog Veleučilišta, pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Vukovaru" u kojem se dekanicu Gordanu Bujišić optužuje da na njemu provodi prosrpsku politiku kako bi ta viša obrazovna ustanova postala "srpsko veleučilište", a sve u sklopu "projekta vrha aktualne vlasti".

U nepotpisanom pismu djelatnika veleučilišta, navodi se, između ostalog, zapošljavanje podobnih i Srba, a dijeljenje otkaza nesrbima, navodi kako se na studiju fizioterapije "srpski jezik koristi u cjelokupnoj nastavi, a polako se uvodi i na preostala dva studija". Zbog svega Stožer će to anonimo pismo proslijediti Županijskome državnom odvjetništvu, Uskoku, MUP-u, a traži i očitovanje predsjednika Ive Josipovića i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekanica Gordana Bujušić u izjavi za Hini odbila je sve optužbe riječima da ona "ne provjerava krvna zrnca zaposlenika na Veleučilištu ni članova Upravnog vijeća". Kako je rekla, koliko ona zna, u predavanjima na svim odsjecima upotrebljava se hrvatski jezik i latinično pismo. Po njezinim riječima, možda nekome 'izleti' po koji srbizam, što se, kako je dodala, dogodi u govoru i članovima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

"U Vukovaru sveučilišni doktori ne rastu na granama da ih možete ubrati kad god vam zatreba", rekla je, dodajući s tim u vezi kako je prof. Slobodan Uzelac zaposlen jer u tom trenutku nije bilo takvog stručnjaka na raspolaganju.

Za prof. Tihomira Živića, koji je spomenut u anonimnom pismu kao osoba koja je dobila otkaz, dekanica kaže da je s Veleučilišta otišao jer je stručno vijeće odlučilo da nije zadovoljio.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić osim o anonimnom pismu na konferenciji za novinare, govorio je i o Erdutskom sporazumu te je zatražio da se u cijelosti objavi tekst tog sporazuma i njegovih aneksa kako bi se znalo što se sve potpisalo.

Izrazio je nezadovoljstvo što se u Vukovaru i dalje postavljaju dvojezične ploče "unatoč jasnim pokazateljima kršenja članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalanih manjina" kao i što potpisi za referendum o dvojezičnosti skupljaju prašinu čekajući ministra Arsena Bauka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su stoga dodali i žestoku poruku, koja će sigurno izazvati pozornost.

- Poručujemo kreatorima kaosa koji žele provesti velikosrpsku politiku u Vukovaru - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i hrvatski narod vam to neće dopustiti!

hrsvijet.net

Vezani članci