Mesićeve Posavske i etno-kosovske gajde

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Da podsjetimo,špekulacija je išla u pravcu upozorenja-prijetnje da bi on eto sa vojskom prekinuo „Posavski koridor“ ako bi se organizirao i donio srpski referendum u RS o otcjepljenju od BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Svoje izgovorene riječi Mesić nadalje shvaća samo kao izraz „radikalnog upozorenja“ za svijet koji nebi smio zatvarati oči pred politikom premijera RS Milorada Dodika i mogućim učincima njegove politike te da bi raspad BiH za RH bio krajnje neprihvatljiv.

Kao da taj svijet nije kreirao RS i ovakvu BiH još 1995.godine.

Stjepan Mesić na taj način je radikalnim stavom prevazišao i samog od svijeta turbo-radikaliziranog Franju Tuđmana kojeg je toliko „pljuvao“ posljednjih godina a koji za razliku od njega ipak nikada nije bio prevrtljivac i uvlakač.

Stjepan Mesić spominje sve živo ali mu je najteže bilo spomenuti Hrvate u BiH i njihovu Daytonsku tamnicu.U odnosu spram njih ponašao se kao neodgovorni suprug koji se vjenčao u Daytonu i samo bi se za nju zabrinuo kad je bila „bolesna“ prvenstveno zbog sebe a ne zbog nje same jer tko bi ga „služio“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužili su BiH Hrvati za mnoga potkusurivanja a podle zvijeri i lešinari su majstorski plasirale teze o „prodajama“ iz kuhinje KOS-a i UDBE.

Svi su već zaboravili ipak Tuđmanovu „Oluju“ kada je 30-ak km od Banja Luke zaustavljen HVO i HV.Banja Luka je bila pred iseljenjem,posavskim koridorom bi se urušio RS režim a oni koji su telefonirali da se pod svaku cijenu stane i koji su kreirali RS sada „pasu“ travu i „Mesići“ ih nesmiju čak ni da spomenu niti da načmu tu temu jer se nebi uklopili u geopolitičku sliku prostora.

Tko je tada kupio a tko prodao Banja Luku prijestolnicu RS kojoj su Mesićevi avatari iz USA i EU utemeljili opstojnost?

Tuđman bi tada pogazio i pocijepao „njihovu salvetu“ i poništio „karađorđevo“ a onda bi se zapitali i gdje su Bošnjaci u toj priči i što bi oni „žrtvovali“ i dali za „svoju“ cjelovitu BiH.

Lakše je plasirati karađorđeva,salvete i prodaje.

Lakše je zanijekati najmalobrojniji narod u BiH i prešutjeti da mu drugi narod bira predstavnika,da mu ukidaju predznake „hrvatski“,da su u BiH dva entiteta a tri naroda,da nemaju osnovna prava.

S toga gospodine Mesiću sada možeš špekulirati do mile volje,knjige s vicevima su počeli iznositi s Pantovčaka a mladi titov gardist i kompozitor „lakih nota“ dovezao je klavir i turira kamion ispred Pantovčaka.

Dali će zasvirati milozvučne note za Hrvate u BiH putem novog predsjednika s nestrpljenjem isčekujemo ali ne i sa velikim očekivanjima.

Deset godina „puhanja u gajde“ za BiH Hrvate s Pantovčaka Mesiću zvučalo je kao etno-cajke.

Dok ulickane tvrtke padaju a u zatvorima nema više mjesta za direktore i menadžere hrvatska kao lokomotiva regiona vješa baš svo prljavo neotkuhano rublje na žicu u naivnoj nadi da će to učiniti i u regionu.

Ostao si Mesiću bez špekulacijskog kilta ispod kojeg se ionako nenose gaćice pa i dalje „puši u gajde“ jer nečujemo te od klavira.

Istočnije se svira turbo RS folk,pjeva se narodnjak „tko Banja Luku Tuđmanu sa stola odservira i proda“ a ti nemožeš da suzdržiš jal što odlaziš iz fotelje pa bi i koridore sada sjekao.

S kim s čim,s onima koje su stopirači „Oluje“ izdali a sada integracijskim novcem podstiču nestabilnost kako njima odgovara.

Imali još „naivaca“ koji bi ginuli i gutali te priče?

Tebi Mesiću jedino preostaje da si nabaviš salvetu,presiječeš škarama ono što si zamislio, nacrtaš na njoj što poželiš popiješ kahvicu i obrišeš s njom ono ispod kilta.

Veliki Englezi znaju kako se demokracija kroji.

Nikad nisi bio naš „Brave Heart“.

Mi smo ipak skloniji Ircima i manje Škotima u cijelom „britanskom carstvu“ preko svih Lord Owena,Holbrookea,Lord Carringtona,Galbreitha koji su nam podmetali koridore i salvete i vozali se na izbjegličkim traktorima.

 

Emanuel Jurić/posavski-obzor.info

Vezani članci