MESIĆ Ne bi bilo dobro da Grabar Kitarović produži mandat

stjepan mesić, Kolinda Grabar Kitarović

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić u razgovoru za sarajevski Klix.ba prokomentirao je ishod prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, odnosno pobjedu Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović koji nastavljaju utrku u drugom krugu.

Mesića, koji je dva puta bio predsjednik Hrvatske, upitan je hoće li, usprkos Milanovićevoj pobjedi, drugi krug izbora biti nešto drugačija priča s obzirom na to da bi glasačko tijelo trećerangiranog Miroslava Škore moglo podržati Grabar-Kitarović.

"Pa neće baš biti neka posebno druga priča. Pretpostavljam da će se glasači ponašati kao kolektivni intelektualac i da će donijeti najrazumniju i najmudriju odluku. Škoro je najavio da ostaje u politici, a malo mu je trebalo da uđe u drugi krug. Da je bio određeniji u sučeljavanju, mogao je ući u drugi krug. Međutim, rekao je da ide u parlamentarne izbore i to mijenja sve na političkoj pozornici. Ako on ostane u politici, on ne može svoje glasače pozvati da glasaju za HDZ. Jer to bi onda bila izgubljena bitka. On mora zadržati svoje birače i na tom terenu tražiti svoju biračku bazu. To je mogućnost da se u drugom krugu ipak pojave pukotine u političkom prostoru Grabar-Kitarović i završiti s pomakom prema jednoj umivenijoj, kulturnijoj i demokratičnijoj Hrvatskoj", kazao je Mesić.

On je kategoričan kako ne bi bilo dobro da Kolinda Grabar-Kitarović produži mandat "jer u cijelom svom mandatu ona nije napravila ništa", kazao je Mesić.