Mesićeve Posavske i etno-kosovske gajde

No description

Da podsjetimo,špekulacija je išla u pravcu upozorenja-prijetnje da bi on eto sa vojskom prekinuo „Posavski koridor“ ako bi se organizirao i donio srpski referendum u RS o otcjepljenju od BiH.

 

Svoje izgovorene riječi Mesić nadalje shvaća samo kao izraz „radikalnog upozorenja“ za svijet koji nebi smio zatvarati oči pred politikom premijera RS Milorada Dodika i mogućim učincima njegove politike te da bi raspad BiH za RH bio krajnje neprihvatljiv.

Kao da taj svijet nije kreirao RS i ovakvu BiH još 1995.godine.

Stjepan Mesić na taj način je radikalnim stavom prevazišao i samog od svijeta turbo-radikaliziranog Franju Tuđmana kojeg je toliko „pljuvao“ posljednjih godina a koji za razliku od njega ipak nikada nije bio prevrtljivac i uvlakač.

Stjepan Mesić spominje sve živo ali mu je najteže bilo spomenuti Hrvate u BiH i njihovu Daytonsku tamnicu.U odnosu spram njih ponašao se kao neodgovorni suprug koji se vjenčao u Daytonu i samo bi se za nju zabrinuo kad je bila „bolesna“ prvenstveno zbog sebe a ne zbog nje same jer tko bi ga „služio“.

Poslužili su BiH Hrvati za mnoga potkusurivanja a podle zvijeri i lešinari su majstorski plasirale teze o „prodajama“ iz kuhinje KOS-a i UDBE.

Svi su već zaboravili ipak Tuđmanovu „Oluju“ kada je 30-ak km od Banja Luke zaustavljen HVO i HV.Banja Luka je bila pred iseljenjem,posavskim koridorom bi se urušio RS režim a oni koji su telefonirali da se pod svaku cijenu stane i koji su kreirali RS sada „pasu“ travu i „Mesići“ ih nesmiju čak ni da spomenu niti da načmu tu temu jer se nebi uklopili u geopolitičku sliku prostora.

Tko je tada kupio a tko prodao Banja Luku prijestolnicu RS kojoj su Mesićevi avatari iz USA i EU utemeljili opstojnost?

Tuđman bi tada pogazio i pocijepao „njihovu salvetu“ i poništio „karađorđevo“ a onda bi se zapitali i gdje su Bošnjaci u toj priči i što bi oni „žrtvovali“ i dali za „svoju“ cjelovitu BiH.

Lakše je plasirati karađorđeva,salvete i prodaje.

Lakše je zanijekati najmalobrojniji narod u BiH i prešutjeti da mu drugi narod bira predstavnika,da mu ukidaju predznake „hrvatski“,da su u BiH dva entiteta a tri naroda,da nemaju osnovna prava.

S toga gospodine Mesiću sada možeš špekulirati do mile volje,knjige s vicevima su počeli iznositi s Pantovčaka a mladi titov gardist i kompozitor „lakih nota“ dovezao je klavir i turira kamion ispred Pantovčaka.

Dali će zasvirati milozvučne note za Hrvate u BiH putem novog predsjednika s nestrpljenjem isčekujemo ali ne i sa velikim očekivanjima.

Deset godina „puhanja u gajde“ za BiH Hrvate s Pantovčaka Mesiću zvučalo je kao etno-cajke.

Dok ulickane tvrtke padaju a u zatvorima nema više mjesta za direktore i menadžere hrvatska kao lokomotiva regiona vješa baš svo prljavo neotkuhano rublje na žicu u naivnoj nadi da će to učiniti i u regionu.

Ostao si Mesiću bez špekulacijskog kilta ispod kojeg se ionako nenose gaćice pa i dalje „puši u gajde“ jer nečujemo te od klavira.

Istočnije se svira turbo RS folk,pjeva se narodnjak „tko Banja Luku Tuđmanu sa stola odservira i proda“ a ti nemožeš da suzdržiš jal što odlaziš iz fotelje pa bi i koridore sada sjekao.

S kim s čim,s onima koje su stopirači „Oluje“ izdali a sada integracijskim novcem podstiču nestabilnost kako njima odgovara.

Imali još „naivaca“ koji bi ginuli i gutali te priče?

Tebi Mesiću jedino preostaje da si nabaviš salvetu,presiječeš škarama ono što si zamislio, nacrtaš na njoj što poželiš popiješ kahvicu i obrišeš s njom ono ispod kilta.

Veliki Englezi znaju kako se demokracija kroji.

Nikad nisi bio naš „Brave Heart“.

Mi smo ipak skloniji Ircima i manje Škotima u cijelom „britanskom carstvu“ preko svih Lord Owena,Holbrookea,Lord Carringtona,Galbreitha koji su nam podmetali koridore i salvete i vozali se na izbjegličkim traktorima.

 

Emanuel Jurić/posavski-obzor.info