INFLACIJA I U HRVATSKOM SABORU Zastupnicima ručak poskupio s 15 na čak 18 kuna

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Saborskim zastupnicima ručak je poskupio za tri kune, s 15 na 18 kuna, što je poskupljenje od 20 posto. Od 1. kolovoza mogu za 18 kuna dobiti glavno jelo s prilogom, što su, primjerice, 2009. godine plaćali 12 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trinaest godina ručak im je poskupio za šest kuna, piše 24sata. To je pitanje za Ministarstvo financija, ne za nas - žele li da im je restoran profitabilan ili ne", komentar je Arsena Bauka (SDP).

Riječ je o restoranu društvene prehrane pa je onda pitanje i trebaju li zaposlenici Sabora plaćati ručak skuplje, po tržišnim cijenama, samo zato što u njemu jedu i zastupnici. Imamo novog ministra financija pa nek' predloži poskupljenje - Baukov je komentar.

Saborski je ručak oslobođen PDV-a, restoran nije u koncesiji, nema najma prostora, nema ni profita.

"Ja ne uzmem kolač niti piće, uzmem glavno jelo, salatu i juhu ako imam vremena, najčešće sve za 22 kune", otkriva Bauk.

Njegova stranačka kolegica Mirela Ahmetović pita se kako su, i zašto cijene tako niske. - Zašto se nas saborske zastupnike tako štiti od rasta cijena, a ne i one najranjivije skupine u društvu - pita se Ahmetović. Bilo bi licemjerno, dodaje, da kaže kako tamo ne želi jesti zbog takvih cijena, jer joj gore i posao pa ruča gdje joj je najbliže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostovac Nikola Grmoja dodaje kako nema problema s tim da restoran i dodatno poskupi.

"Normalno da u ovoj krizi poskupljuje. Da je stanje u državi bolje, cijene u našem restoranu se ne bi preispitivalo. Ovako, ljudi su ljuti na političare pa se onda i cijene restorana izvlače van", zaključuje Grmoja.

Vezani članci