Bura može zaustaviti katamarane, ali ne i Bandića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U sklopu svoje predsjedničke turneje, Milan Bandić boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je ispunio svoje obećanje te posjetio stanovnike otoka splitskog arhipelaga Hvara i Brača, kako je ranije i najavio. Možda to i ne bi bila 'tolika' vijest da hrabri predsjednička kandidat nije to sve napravio unatoč lošem vremenu i jakoj buri koja je zaustavila čak i katamarane, kako je priopćeno iz njegova stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Rekli su mi da puše bura, ali morao sam pokušati. Da nismo uspjeli stići, negdje bi ostalo zapisano da smo bar pokušali. Uostalom sad vidimo s kakvim izazovima se svakodnevno muče naši otočani! – naglasio je Milan Bandić, dodajući kako ostali predsjednički kandidati zanemaruju otoke zbog lošeg vremena, ali i suštog nemara.

Bandić je u govoru stanovnicima Hvara naglasio važnost razvoja otoka, koji obično nakon tri ljetna mjeseca ostaju zapušteni i zanemareni. Zaključio je i kako je strategija razvoja otoka do sada uvijek bila mrtvo slovo na papiru, da svi pričaju o regionalizaciji, ali da se ništa konkretno ne poduzima te istaknuo da su otoci uz Slavoniju i Liku najzanemareniji dijelovi Hrvatske, stoji u priopćenju.

- Problem otoka je loša povezanost s kopnom, neadekvatna zdravstvena skrb, loše mogućnosti obrazovanja za najmlađe, ljudi su prepušteni sami sebi i stoga na otoku ostaju samo oni koji moraju. Zato je potrebno stvoriti uvjete da otočani ostanu na svojim škojima i da Europi i svijetu nude sve traženiju robu: zdravu hranu, ribu, mediteranske začine i čist okoliš - rekao je Milan Bandić.

Nakon hrabrosti, skromnost

Također, predsjednički kandidat se zapitao kako to da španjolski i grčki otoci razvijaju turizam tijekom cijele godine, a Hrvati jedva tri mjeseca.

- Što su naša  Vlada i resorno ministarstvo učinili da se potakne razvoj turizma na našim otocima i u zimsko vrijeme? To nam stalno ponavljate, a kao da vas nitko ne čuje.  Ali ja vas čujem, bit ću vaš glas i učinit ću sve što je moguće da naši otoci živnu -  napomenuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Supetru na Braču Milan Bandić zaželio se srdela u rafiniranom ulju koje su se nekada proizvodile u tvornicama na otocima, ali izrazio je žaljenje što takve tvornice ribe više ne postoje.

- To je sramota, ali i nažalost još jedan u nizu problema otoka – zaključio je Bandić i za ručak se zadovoljio srdelama iz konzerve.  

Hrabar i skroman do kraja.

javno.com

Vezani članci