Tihić: Nećemo pristati ni na kakve razgovore o trećem entitetu, o Mostaru kao tzv. hrvatskom stolnom gradu i slično

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... razgovarali s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem o aktualnim pitanjima BIH, saopćeno je iz SDA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protekli izbori i implementacija izbornih rezultata bili su jedna od tema.

Naglašena je potreba što skorije uspostave nove vlade koja treba da nastavi i ubrza reformske procese u BiH na njenom putu prema punopravnom članstvu u NATO i EU.

Jučerašnja odluka Europske komisije o ukidanju viznog režima za bh. građane ocijenjena je kao važan podstrek koji će doprinijeti ubrzanju integraciji naše zemlje u euroatlantske strukture.

Tihić je ponovio stav SDA o punoj podršci ravnopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Međutim, naglasio je, "nećemo pristati ni na kakve razgovore o trećem entitetu, o Mostaru kao tzv. hrvatskom stolnom gradu i slično".

"U Bosni i Hercegovini svi narodi i građani moraju biti ravnopravni na cijelom teritoriju države, a Mostar, kao i svaki drugi bosanskohercegovački grad, može biti samo grad svih građana Bosne i Hercegovine", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tihić i Kebo su s hrvatskim predsjednikom razgovarali i o procesima ponovne uspostave povjerenja među narodima u BiH i regiji.

Zajednički stav je da su vraćanje povjerenja i pravda, odnosno procesuiranje ratnih zločina, temelji budućnosti cijele regije te da nemaju aternativu, saopćeno je.

(Fena)

Vezani članci