ŠEST KAZNENIH DJELA Potvrđena optužnica protiv 22-godišnjeg Mostarca zbog serije pljački

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Županijski sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar protiv Zinedina P. (1999.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je u razdoblju od 6. studenog do 1. prosinca ove godine počinio šest kaznenih djela razbojništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi je počinio kaznena djela na području Mostara prilikom čega je otuđivao novac, i to na štetu prodavaonice mješovite robe “Eso promet”, na štetu dvije sportske kladionice “Bet Live”, te na štetu sportske kladionice “Premier” i sportske kladionice “Sport Plus”, te na štetu ljekarne “Lupriv”.

Optuženi Zinedin P. je kaznena djela razbojništva počinio uz prijetnju da će izravno napasti na život i tijelo uposlenih djelatnica, te uz upotrebu opasnog oruđa-noža, priopćeno je iz ŽT Mostar.

On se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Mostar i Tužiteljstvo je Županijskom sudu uz optužnicu stavilo i prijedlog za produženje pritvora protiv optuženog.

Županijski sud je danas svojim rješenjem produžio pritvor optuženom i pritvor može trajati do okončanja kaznenog postupka, a najduže dvije godine, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će optuženik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, dodaje se u priopćenju.

Vezani članci