Prof.dr.sc Mario Vasilj: Konkurencija je iz dana u dan sve veća i tjera nas da budemo bolji

Vidi originalni članak
Jedan od najvećih fakulteta, odnosno fakultet Prirodoslovno-odgojnih i matematičkih znanosti, u svojoj ponudi ima najveći broj studija, a samim time za njim je i najveća potražnja studenata.
Dekan fakulteta Mario Vasilj, povodom upisa na fakultete, istaknuo je kako je zadovoljan odzivom i prijavama na FPMOZ.

Ponuda studija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Što se tiče našeg fakulteta, on odlično funkcionira jer smo napravili novi ustroj i način funkcioniranja FPMOZ-a. Formirali smo vijeće studija i sve odluke koje dođu mi artikuliramo preko pravne službe i samim time odlučujemo o svim novitetima na fakultetu, kazao je Vasilj ističući kako je odziv studenata na ovogodišnje upise odličan, odnosno da su malo prije zatvaranja upisa ukupno imali 635 prijava i to je ono što ih tjera da se još više trude ulagati u dosadašnje, ali i nove studijske skupine.
- Mi želimo više i normalno je da čovjek nastoji napraviti što bolji i veći iskorak. Ono što moramo shvatiti je da je konkurencija iz dana u dan sve veća i da nas tjera da budemo sve bolji i bolji, a da bismo napravili usporedbu s prošlom godinom, upisali smo točno 547 studenata, istaknuo je Vasilj. Od ove godine na FPMOZ-u također je uvedeno dosta novih smjerova, a sam fakultet nudi njih 11, kao i 15 kombinacija, što dovoljno govori o njegovoj ponudi. Vasilj ističe kako su tom prilikom prepoznati trendovi, odnosno zanimanje studenata za pojedine fakultete, a također se ove godine u Kreševu na dislociranom studiju otvara studij glazbene umjetnosti, koji je nedavno otvoren u Mostaru, i što dovoljno govori o tome koliko su novi studiji traženi.
- Najveće zadovoljstvo vidi se na studentima koji su završili naše studije i oni su naša najbolja preporuka. Promocije, Dani otvorenih vrata, sve te aktivnosti - neki su od načina promoviranja studija. Također smo nastavili stopama naših prethodnika te smo otvorili laboratorij kemije i biologije II. Opremili smo također i znanstveni laboratorij, kazao je Vasilj koji će uskoro proslaviti svoju prvu godišnjicu na čelu FPMOZ-a. Tim povodom istaknuo je kako često ljudima govori da je znao da je ovako lako biti dekan, davno bi se kandidirao i da sve to ovisi o tome da s odgovornošću treba raditi posao koji mu je povjeren.

Studenti iz RH

Poznato je također da je na mostarskom Sveučilištu iz godine u godinu sve više studenata iz Republike Hrvatske.
- Pohvalio bih Grad Mostar i Vladu HNŽ-a, ali i ljude koji žive u ovom gradu, što su od njega napravili studentski grad. Troškovi života su manji nego u drugim studentskim gradovima, a kvaliteta nastave je odlična i može parirati onoj na hrvatskim studijima, naveo je Vasilj za kra

Vezani članci