ODUGOVLAČENJE PLAĆA NAROD Evo kako Elektroprivreda HZ HB još baca novce

M. Jurić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Županijski sud u Mostaru u vijeću sastavljenom od sudaca Vere Sudar (predsjednica) i članova Rabije Tanović i Merime Ćatić odbio je kao neutemeljenu žalbu Elektroprivrede HZ-HB, te potvrdio prvostupanjku presudu kojom je to poduzeće dužno isplatiti Općini Prozor-Rama iznos od 6.184.270,79 KM sa zakonskom zateznom kamatom na pojedinačne iznose glavnog duga od dana dospjelosti do dana isplate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o trećoj po redu presudi po istom obrascu, a ranije dvije su bile za razdoblja 1.8.2010. -  31.12.2013., odnosno od 1.1.2014. do 30.5.2016. a ova treća za razdoblje 1.6.2016. do 30.6.2019. Ranije presude su potvrđene čak i na Vrhovnom i na Ustavnom sudu FBiH.

presuda,Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar

Upornost kojom Elektroprivreda HZ HB odbija plaćati zakonom predviđena davanja, u ovom slučaju Prozor-Rami u konačnici plaća narod.

Naime, kamate po ovim presudama do sada su plaćene u visini od 6 milijuna KM, a po sadašnjoj presudi očekuju se oko dva i pol milijuna maraka kamate. To su novci bačeni u vjetar. Osim što bacaju novce u vjetar u EP prednjače po nabavci skupih limuzina, o čemu su u više navrata pisali mediji u cijeloj zemlji.

Vezani članci