Nikola Krešić preuzeo EP HZ HB umjesto M. Žarića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Uz Krešića NO Elektroprivrede potvrdio je imenovanje izvršnih direktora Ivane Bunoza, koja je imenovana za v.d. direktorice za financijsko-računovodstvene poslove, Mate Pavkovića, v.d. za pravne poslove, Miroslava Prusine, v. d. direktora opskrbe električnom energijom, Miroslava Galića, v. d. direktora za distribuciju, i Roberta Križana, v. d. direktora za proizvodnju električne energije.

Novi objekti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešić je nakon preuzimanja dužnosti kazao da se nova Uprava staviti poduzeću na raspolaganje svoje znanje i radne sposobnosti da bi opravdali ukazano povjerenje koje im je dala Vlada. Kazao je i to da će nova Uprava nastaviti raditi na postojećim projektima, ali i da će se raditi na izgradnji novih objekata i kapaciteta.

Krešić je naglasio da će se zbog gubitaka u poduzeću morati skrenuti više pozornosti na održavanje, osiguranje opskrbe električne energije, povećanje stupnja naplate i na izgradnju novih objekata.
- Ove godine hidrološke prilike su nepovoljne i morat će se u idućem razdoblju izvršiti promjena postojećih planova i u skladu s mogućnostima i sredstvima nastaviti s razvojem poduzeća, poručio je Krešić. On se zahvalio i starim upravama na očuvanju i unaprjeđenju poduzeća. Novoizabrani vršitelj dužnosti generalnog direktora poručuje da je dugoročni cilj novog rukovodstva od poduzeća koje uvozi električnu energiju stvoriti poduzeće koje će proizvoditi dovoljno električne energije i za izvoz.

Nove cijene

Predsjednik Nadzornog odbora Elektroprivrede HZ HB Damir Leko tvrdi da se poduzeće u budućnosti može naći u velikim problemima, ponajviše zbog stalnog rasta cijena na svjetskom tržištu električne energije koje su dostigle astronomske brojke. Leko kaže da će biti teško održati poduzeće u ovakvoj zakonskoj regulativi.

- Osim nas veliku ulogu igra FERK koji određuje cijene električne energije posebno prema velikim potrošačima poput Aluminijskog kombinata, tako da mi moramo reagirati. Morat ćemo uskoro reagirati i vidjeti što raditi da se ovo poduzeće ne bi dovelo u dubioze, kazao je Leko dodajući da trenutačno trpe gubitke jer isporučuju električnu energiju Aluminiju Mostar po nižim cijenama od onih koje kupuju na svjetskom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kada su u pitanju mali potrošači, novi tarifni postupak ne bi bio potreban, oni nam nisu problem, ali problem su nam veliki potrošači i mi ćemo morati ići u novi tarifni postupak ili ćemo tražiti pomoć od Vlade, poručio je Leko. Na kraju se osvrnuo i na jedno neupražnjeno direktorsko mjesto u Elektroprivredi. Kazao je da se radi o mjestu izvršnog direktora za razvoj i da imenovanje na ovu funkciju ne ovisi o Nadzornom odboru.
- Ovo ovisi isključivo o federalnoj Vladi koja treba nominirati novog člana, a onda će NO u vrlo kratkom roku potvrditi tu odluku, rekao je Leko.

Dnevni list

Vezani članci