Na nepravdi se ne može izgraditi pravna država

Vidi originalni članak

Oni su biskupa izvijestili o aktualnim političkim događanjima u zemlji, nagovijestivši da se očekuju bolji dani i za sadašnje Hrvate u RS-u, kao i one koji kao prognanici i izbjeglice još uvijek nisu odustali od povratka u rodni kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je riječi o potrebi većeg zauzimanja političara za opstanak i neometani daljnji rad "referentne škole" u RS-u, Opće gimnazije pri Katoličkom školskom centru u Banjoj Luci. Na primjedbe uglednih sugovornika kako je prošlih dana u dnevnom tisku citirana biskupova izjava u kojoj on navodno - uspoređuje situaciju katolika u BiH sa situacijom katolika u Siriji, Iraku i drugim zemljama gdje ih se fizički iskorjenjuje, biskup je predočio vatikanske dnevne novine od 8. listopada ove godine koje su to donijele u članku koji najavljuje papino okupljanje (konzistorij) kardinala na temu o aktualnom stradanju katolika na Bliskom istoku.

Podsjetio je kako je on sam, a i zajedno s drugim članovima Biskupske konferencije BiH nebrojeno puta od samoga potpisivanja "famoznog" Daytonskog sporazuma pa do ovih dana upozoravao na bezočno gaženje jednog od temeljnih ljudskih prava - pravo na rodno mjesto. "Na nepravdi se ne može izgraditi pravna i pravedna država nigdje, pa ni u BiH" - bio je kategoričan biskup Komarica, s čime su se složili i njegovi sugovornici. Zaključili su da se zajednički treba truditi oko istine, pravde i izgradnje pravedna mira u cijeloj zemlji.

TABB

Vezani članci