FOTO  Incko: Velike šanse za brze reforme u BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kako prenose austrijski mediji, Incko je tokom Ekonomskog foruma centralne i istočne Evrope, koji se održava u Feldenu u austrijskoj pokrajini Koruška, rekao, da su velike šanse za brze reforme u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski diplomata založio se za brzi prijem zemalja Balkana u Evropsku uniju, nakon ispunjavanja potrebnih kriterijuma.

Incko je u svom govoru, otvarajući ovogodišnji Forum, rekao da mir i prosperitet u južnom dijelu Evrope znači i mir za cijelu Evropu, manje izbjeglica i organizovanog kriminala.

"Da li za Evropsku uniju može da bude nekorisno ako 20 miliona novih građana EU donese srećnu budućnost", pitao je Incko u svom govoru.

On je rekao da je ekonomska kriza takođe snažno pogodila i BiH, ali i da su time mnogi u zemlji postali promišljeniji, pa je porasla i spremnost za reforme i provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Forum u Feldenu traje od 16. do 18. rujna i u okviru njega politički predstavnici, organizacije i preduzeća iz Austrije i istočnih i jugoistočnih zemalja uspostavljaju kontakte i razmatraju mogućnosti saradnje.

Vezani članci