HE Mostarsko blato-Krišto: Uspjeh nas okuplja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
 Realizacija ovog projekta predstavlja snažan poticaj izvlačenju gospodarstva iz krize te poticaj ulaganjima, otvaranju novih radnih mjesta, a svakako snažan poticaj razvoju i perspektivama drugih gospodarskih grana koje su izravno vezane uz elektroenergetski sektor - kazala je Krišto te uputila čestitke menadžmentu i upravi Javnog poduzeća “Elektroprivreda” HZ HB na realizaciji projekta.

Svečanom otvaranju nazočio je i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, koji je u prigodnom obraćanju istaknuo kako “ništa tako snažno ne može okupiti bitne ljude ove zemlje na jednom mjestu, kao što to može uspjeh, bez obzira na kojem se mjestu realizira”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ovaj uspjeh “Elektroprivrede” HZ HB uspjeh je i BiH u cjelini - ocijenio je Špirić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH napomenuo je da je ovaj projekt pokušaj da se pokaže jača solidarnost unutar BiH kao izvoznici električne energije.

Brojnim gostima i uzvanicima, na svečanosti otvorenja obratio se i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo, koji je podsjetio da je bilo određenih protivljenja od domaćih i stranih čimbenika za ovaj projekt, ali da je njegovo ministarstvo podržalo realizaciju projekta jer, kako je kazao, svaka investicija koja dođe u BiH, dobrodošla je.

Generalni direktor Javnog poduzeća “Elektroprivreda” HZ HB Matan Žarić istaknuo je da je današnji dan vrlo važan za to poduzeće, ali i za širu društvenu zajednicu.

- Danas svjedočimo svečanom puštanju u probni rad HE “Mostarsko blato” i time, ne samo da ostvarujemo san brojnih vizionara, projektanata i inženjera, ili svoj poslovni cilj, nego ponajprije otvaramo perspektivu budućnosti na ovim prostorima - kazao je Žarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija

Vezani članci