HE Mostarsko blato-Krišto: Uspjeh nas okuplja

ep hz hb
 Realizacija ovog projekta predstavlja snažan poticaj izvlačenju gospodarstva iz krize te poticaj ulaganjima, otvaranju novih radnih mjesta, a svakako snažan poticaj razvoju i perspektivama drugih gospodarskih grana koje su izravno vezane uz elektroenergetski sektor - kazala je Krišto te uputila čestitke menadžmentu i upravi Javnog poduzeća “Elektroprivreda” HZ HB na realizaciji projekta.

Svečanom otvaranju nazočio je i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, koji je u prigodnom obraćanju istaknuo kako “ništa tako snažno ne može okupiti bitne ljude ove zemlje na jednom mjestu, kao što to može uspjeh, bez obzira na kojem se mjestu realizira”.

- Ovaj uspjeh “Elektroprivrede” HZ HB uspjeh je i BiH u cjelini - ocijenio je Špirić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH napomenuo je da je ovaj projekt pokušaj da se pokaže jača solidarnost unutar BiH kao izvoznici električne energije.

Brojnim gostima i uzvanicima, na svečanosti otvorenja obratio se i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo, koji je podsjetio da je bilo određenih protivljenja od domaćih i stranih čimbenika za ovaj projekt, ali da je njegovo ministarstvo podržalo realizaciju projekta jer, kako je kazao, svaka investicija koja dođe u BiH, dobrodošla je.

Generalni direktor Javnog poduzeća “Elektroprivreda” HZ HB Matan Žarić istaknuo je da je današnji dan vrlo važan za to poduzeće, ali i za širu društvenu zajednicu.

- Danas svjedočimo svečanom puštanju u probni rad HE “Mostarsko blato” i time, ne samo da ostvarujemo san brojnih vizionara, projektanata i inženjera, ili svoj poslovni cilj, nego ponajprije otvaramo perspektivu budućnosti na ovim prostorima - kazao je Žarić.

Slobodna Dalmacija