Fra Luka Markešić demantirao sam sebe!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U RS-u dominira jedan, odnosno, dva naroda, u FBiH su Bošnjaci brojniji i dominantniji u odnosu na Hr­vate. Svaka teritorijalna organizacija nameće neku vrstu majorizacije. Zato više vjerujem u institucionalnu jednakopravnost", kazao je predsjednik SDA Sulejman Tihić na tribini koja je danas održana u organizaciji Hrvatskog narodnog vijeća BiH (HNVBiH), pod nazivom "Politička ravnopravnost Hrvata u BiH?".

Tihić kazao je kako vjeruje u institucionalnu ravnopravnost naroda gdje je kroz kvote i paritet te rotacijom osigurana ravnopravnost svih naroda. Današnja tribina, najavili su iz Hrvatskog narodnog vijeća Bosne i Hercegovine svojevrsni je dodatak priprema za konferenciju na visokoj razini koja će se održati početkom jeseni i bavit će se temom ustavnih reformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribini su pisustvovali predstavnici nekoliko stranaka s hrvatskim predznakom, nevladinih i međunarodnih organizacija, institucija kulture, predstavnik ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabranog bošnjačkim glasovima Željka Komšića i drugi.

Cilj tribine je, istakao je u izjavi za medije predsjednik HNV-a BiH fra Luka Markešić, pokušati pronaći rješenje za neravnopravnost Hrvata. Markešić je demantirao tako sam sebe, jer sva njegova dosadašnja politička aktivnost kao vječitog čelnika HNV-a, bila je da se upravo dokaže suprotno, odnosno kako su Hrvati samo krvi za svoj položaj, a najviše dva HDZ-a.

artinfo.ba

Vezani članci