Hrvatsko nacionalno vijeće: Na izbore bezuvjetno da

izbori 2010, izbori, izbori, Hrvati u BIH, izbori 2010, pismo, dijaspora, izbori, izbori, Hrvatska, popis, izbori, Hrvatska, HDZ, kukuriku koalicija, izbori, BIH, ustav, Hrvatska, referendum, U ime obitelji, izbori, izbori u BiH, Stjepan Mikić, Troplet, Europski parlament u Briselu, izbori, poziv, izbori, Slovenija, izbori, kupovina glasova, plaćanje glasova, glasovanje, izbori, djeca, izbori, BIH, kupovina, birački odbori, izbori, provjera, glasovanje, izbori, poziv, BIH, izbori, predsjednički izbori, izvanredni izbori, izbori u BiH, BIH, izbori, izbori, klis, Konjic, izbori, Čitluk, HDZ BiH, izbori, zapadna hercegovina, BIH, izbori, Sarajevo, Hrvatska zemlja, izbori, Hrvatska zemlja, izbori, predsjednički izbori, Mostar, DIP Državno izborno povjerenstvo , predsjednički izbori, rezultati prvog kruga , Hrvatski narodni sabor, izbori u RH, poziv, izbori, izbori u RH, Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Ploče, referendum, termoelektrana, izbori, Hrvatska dijaspora, dijaspora, Hrvatska zemlja, iz
Ilustracija/Hercegovina.info
... proglas svim Hrvaticama i Hrvatima, građanima Hrvatske u domovini i izvan domovine, posebice svima Vama: koji se još niste odlučili ili niste mislili izaći na izbore jer smatrate da nemate koga birati; koji ćete birati neku od 166 lista koje neće osvojiti 5 % glasova; koji ćete birati iz "oportunizma za manje zlo" ili iz prosvjeda protiv dosadašnjih vlasti.

S obzirom na svima poznate okolnosti koje Republici Hrvatskoj kao državi i hrvatskom narodu prijete izvana i iznutra POZIVAMO, POTIČEMO I MOLIMO sve HRVATSKE stranke, pojedince, udruge, organizacije da se UJEDINE oko zajedničkog cilja - IZBORA NOVE HRVATSKE VLASTI na predstojećim parlamentarnim IZBORIMA.

VLAST U HRVATSKOJ ZASLUŽUJU SAMO ONI KOJIMA VEĆINA BIRAČA UKAŽE POVJERENJE. BIRAČI IMAJU MOĆ (I DUŽNOST) ODLUČITI KAKVU VLAST HOĆE.

ŽELIMO I HOĆEMO:
- Vlast onih koji nemaju ništa s komunističkim i protuhrvatskim nasljeđem, koji sami, i čiji preci, nisu bili u protuhrvatskim državnim i političkim strukturama. Hoćemo vlast koja će raditi za interese Republike Hrvatske i hrvatskog naroda pritom poštujući sve građane, nacionalne, vjerske i druge manjine.
- Vlast koja će promicati i štititi cjelovitost i suverenitet države, jasno se ograditi od bilo kakvih balkanskih integracija.
- Vlast koja će omogućiti demografsku obnovu zemlje (poticati natalitet i zaustaviti iseljavanje, omogućiti povratak iseljenika); gospodarsku obnovu, (uvesti potpuni gospodarski pojas, dozvoliti tradicionalni mali ribolov bez ograničenja, zabraniti prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, dati na dugogodišnju koncesiju državna zemljišta i objekte sudionicima Domovinskog rata); prestati s rasprodajom strateških državnih potencijala; poništiti privatizaciju i štetne ugovore i koncesije te sankcionirati sve koji su u njoj na nepravedan način sudjelovali; iskoristi mogućnosti hrvatskog izvandomovinstva u svim područjima djelovanja države i društva; provesti lustraciju (Sve tranzicijske države koje su provele lustraciju gospodarski su napredovale): objaviti registar agresora na RH, ukinuti državljanstvo svim sudionicima oružane pobune 1990 protiv RH, napraviti reviziju i novu klasifikaciju branitelja, otvoriti sve državne arhive. Urediti novi IZBORNI ZAKON kojim se SUSTAV decentralizira u uvodi vlast SAMO na dvije razine - lokalna i državna, uvesti obvezno glasovanje, referendumski način odlučivanja i urediti odnose sa okružjem na načelu pravednosti i reciprociteta.

ZA TO JE POTREBNO:
- Izaći na izbore u što većem broju (neizlaskom na izbore vi glasujete za one kojima zapravo ne želite dati svoj glas).
- Dati svoj PREFERENCIJALNI glas za VAMA poznatog i POVJERLJIVOG POJEDINCA koji se nalazi na NEZAVISNOJ ili na STRANAČKOJ IZBORNOJ LISTI.

Uskratiti svoj glas onima koji:
- su na nemoralan način koristili političke položaje za privatne, stranačke/partijske i ideološke interese, tj. koji su sudjelovali u pljački društvene imovine tijekom pretvorbe i time oštetili državu i porezne obveznike, potpisivali štetne ugovore u zemlji i inozemstvu (INA, fondovi EU u poljoprivredi ...).
- su povezani s bilo kakvim aferama koje štete ugledu RH te koji su kažnjavani zbog krađa, prevara, kriminala, a postali su čelnici stranaka i obnašaju važne političke i društvene dužnosti.
- su varali birače neprovođenjem izbornih obećanja, a u sadašnjoj izbornoj kampanji lažima obmanjuju birače i kupuju glasove te se služe zakonski nedopuštenim sredstvima u promicanju svojih stranačkih programa.
- izdaju nacionalne interesa (sramote RH u EU i svijetu te djeluju protuhrvatski (nazivaju Hrvatsku „slučajnom državom") i koji sustavno provode podjele u društvu („mi ili oni", napadi na branitelje, ideološke hajke na neistomišljenike, sotonizacija nacionalnih vrjednota uz istodobno prešućivanje i toleriranje pa i poticanje svih napada na hrvatski narod).
- se zalažu za obnovu balkanskih integracija, štite totalitarne sustave i komunističke zločince - takvi ne bi trebali imati pravo ni kandidirati se na ovim niti ijednim budućim izborima.