TATA MIČIJEVIĆ Uz Ćamilu smo bili kada je bila "najlošija", a i sada kada je najbolja na Euru

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija sinoć je pobjedom nad Njemačkom napravila povijesni uspjeh plasiravši se u polufinale Eura. Utakmicu života odigrala je Mostarka Ćamila Mičijević. Kroz cijelo prvenstvo Ćamila se nametnula kao liderica ekipe, a prva je i van terena kada je u pitanju stvaranje pozitivne atmosfere u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo sam iz prikrajka gledao utakmicu, nije loše to bilo", kaže uz smijeh za Hercegovina.info otac Ćamile Mičijević Mujo.

Čuo se i s kćerkom sinoć.

"Javi se ona nakon večere i nakon utakmica pita jesmo li gledali i kako je izgledalo. Sinoć me pitala me je li išta pogriješila u gostovanju kod Šprajca u RTL Direktu", dodaje ponovno uz smijeh tata Mičijević.

Sada je sve moguće u završnici. 

"Tko se nadao da će se stići i do polufinala. Svi smo mislili da će se vratiti kući 8. prosinca, ali prvo cure prođu jednu skupinu, pa drugu i ostaše puno duže. Tako da se ne može ništa prognozirati, sve je moguće. Ćamila kaže da se i ne mora prvi put završiti u finalu. No i to nije neizvodivo. Vidjeli smo protiv Norveške, prvih četrdeset minuta je odigrano kako to nitko do sada nije napravio. Možda sada odigraju svih šezdeset odlično, pa se dođe do posljednjeg koraka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I polufinale je samo po sebi veliki uspjeh kaže nam Ćamilin otac.

"Ovo je jedna generacija 1994. godište koja je bila zajedno na kadetskom prvenstvu Crnoj Gori. U to vrijeme nitko ih nije shvatio ozbiljno, a sada su pokazale koliko mogu".

Mnogi sada svojataju Ćamilu.

"Ćamila nije ničija već samo svoja, ona je sva sama izborila. Ima tu nekih sada pitanja zašto Hrvatska, a na recimo BiH reprezentacija. Pa najprije treba znati da BiH nema žensku rukometnu reprezentaciju da bi se nešto pisalo i komentiralo, a i da nije tako ona treba igrati tamo gdje izabere i gdje se najbolje osjeća."

Nije uvijek sve išlo glatko u Ćamolinoj karijeri.

"Bilo je i teških razdoblja, jedno vrijeme čak sam joj i ja govorio da se ostavi igranja, ali ona je sama "zapela" i sve se isplatilo. Pratim redovno i idem na njezine utakmice reprezentacije, bio sam i u Mađarskoj dok je igrala, nisam jedino još išao u Francusku gdje igra za Metz. Mi smo uz nju bili kada je bila "najlošija", ali i sad kad je najbolja. Možete vidjeti statistiku s prvenstva obrane, šuteva, pogodaka i asistencija, ona je na prvom mjestu. Ako Bog da bit će i dalje ako ne bi bilo nekih neplaniranih ozljeda", "zaključio je ponosni otac.

Vezani članci