TATA MIČIJEVIĆ Uz Ćamilu smo bili kada je bila "najlošija", a i sada kada je najbolja na Euru

Ćamila Mičijević
Stanko Gruden/kolektiff

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija sinoć je pobjedom nad Njemačkom napravila povijesni uspjeh plasiravši se u polufinale Eura. Utakmicu života odigrala je Mostarka Ćamila Mičijević. Kroz cijelo prvenstvo Ćamila se nametnula kao liderica ekipe, a prva je i van terena kada je u pitanju stvaranje pozitivne atmosfere u reprezentaciji.

"Malo sam iz prikrajka gledao utakmicu, nije loše to bilo", kaže uz smijeh za Hercegovina.info otac Ćamile Mičijević Mujo.

Čuo se i s kćerkom sinoć.

"Javi se ona nakon večere i nakon utakmica pita jesmo li gledali i kako je izgledalo. Sinoć me pitala me je li išta pogriješila u gostovanju kod Šprajca u RTL Direktu", dodaje ponovno uz smijeh tata Mičijević.

Sada je sve moguće u završnici. 

"Tko se nadao da će se stići i do polufinala. Svi smo mislili da će se vratiti kući 8. prosinca, ali prvo cure prođu jednu skupinu, pa drugu i ostaše puno duže. Tako da se ne može ništa prognozirati, sve je moguće. Ćamila kaže da se i ne mora prvi put završiti u finalu. No i to nije neizvodivo. Vidjeli smo protiv Norveške, prvih četrdeset minuta je odigrano kako to nitko do sada nije napravio. Možda sada odigraju svih šezdeset odlično, pa se dođe do posljednjeg koraka."

I polufinale je samo po sebi veliki uspjeh kaže nam Ćamilin otac.

"Ovo je jedna generacija 1994. godište koja je bila zajedno na kadetskom prvenstvu Crnoj Gori. U to vrijeme nitko ih nije shvatio ozbiljno, a sada su pokazale koliko mogu".

Mnogi sada svojataju Ćamilu.

"Ćamila nije ničija već samo svoja, ona je sva sama izborila. Ima tu nekih sada pitanja zašto Hrvatska, a na recimo BiH reprezentacija. Pa najprije treba znati da BiH nema žensku rukometnu reprezentaciju da bi se nešto pisalo i komentiralo, a i da nije tako ona treba igrati tamo gdje izabere i gdje se najbolje osjeća."

Nije uvijek sve išlo glatko u Ćamolinoj karijeri.

"Bilo je i teških razdoblja, jedno vrijeme čak sam joj i ja govorio da se ostavi igranja, ali ona je sama "zapela" i sve se isplatilo. Pratim redovno i idem na njezine utakmice reprezentacije, bio sam i u Mađarskoj dok je igrala, nisam jedino još išao u Francusku gdje igra za Metz. Mi smo uz nju bili kada je bila "najlošija", ali i sad kad je najbolja. Možete vidjeti statistiku s prvenstva obrane, šuteva, pogodaka i asistencija, ona je na prvom mjestu. Ako Bog da bit će i dalje ako ne bi bilo nekih neplaniranih ozljeda", "zaključio je ponosni otac.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.