LUKA MATKOVIĆ Stolnoteniski klub Mostar dobio državnog prvaka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U subotu i nedjelju je u odličnoj organizaciji stolnoteniskog kluba Kakanj u sportskoj dvorani KCS u Kaknju odigrano državno seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine gdje je kapetan i najbolji igrač Stolnoteniskog kluba Mostar Luka Matković po prvi put u karijeri došao do titule državnog seniorskog prvaka BiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan prvenstva Luka je pobjedio 2 igrača: Kanlić (STK Spin 2012) i Kamenjaš H. (STK Hašim-Spahić Ilijaš), te tako osigurao završnicu 8 najboljih koja se igrala sutradan u nedjelju. 

Pored Matkovića, za Stolnoteniski klub Mostar su još nastupili Marko Šimunović i Željko Mandić, koji su se pobjedama u kvalifikacijama uspjeli plasirati u glavni ždrijeb. Marko Šimunović je bio bolji od Rimca (STK Aladža), dok je Željko Mandić pobjedio Mehića (STK Vitez).

U glavnom ždrijebu, Šimunović je bio bolji od Mujičić A. (STK Banja Luka), dok je Mandić pobjedio Bjelajca (STK Borac). Za ulazak među 8 najboljih Šimunović je poražen od Zijadića (STK Aladža), dok je Mandić izgubio od Konjića (STK Mladost Zenica). 

Drugi dan se nastavilo od četvrtfinala, gdje je Luka Matković, u finalu prije finala, protiv prošlogodišnjeg prvaka države, reprezentativca i broja 1 na rang listi Luke Mihailovića (STK Banja Luka) slavio sa 4-2. 

U polufinalu je s 4-1 bio bolji od Emira Mujičića (STK Banja Luka), dok je u finalu s 4-2 bio bolji od Nikole Mihailovića (STK Banja Luka). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom titulom, koja mu je jedina nedostajala je okrunio svoju bogatu stolnotenisku karijeru, osvojivši sve što se može osvojiti. 

Vezani članci