VIDEO  Hajduk nakon dva mjeseca slavio u gostima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Zadar - Hajduk 1:2 (0:1)
Zadar. Stadion Stanovi. Gledatelja: 5000. Sudac: Mlakar (Zagreb). Strijelci: 0:1 - Skočibušić (2, ag), 0:2 - Čop (68), 1:2 - Mršić (71)
Štimčev Zagreb pobijedio u Zaprešiću

Dalmatinski derbi 17. kola HNL-a započeo je za domaćina na najgori mogući način – autogolom u drugoj minuti nakon što je Stjepan Skočibušić glavom matirao svog vratara nakon slobodnog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je nakon ranog vodstva kontrolirao igru i prijetio zatvorenom zadru, a dobru priliku za povećanje vodstva nije iskoristio Senijad Ibričić koji je u 32. minuti iz slobodnog udarca s 20 metara pogodio živi zid.

  • PIXSELL
  • Torcida je nakon dva mjeseca dočekala pobjedu svojih ljubimaca na gostovanju

Prednost Splićana udvostručio je Čop u 68. minuti nakon kornera kojeg je izveo Tičinović, a tri minute kasnije je Mršić smanjio na 2:1 nakon što je s 20 metara izveo slobodan udarac, a Subašić lošom reakcijom dopustio barem neizvjesnu završnicu.

Rijeka - Varteks 3:3 (3:2)
Rijeka. Stadion Kantrida. Gledatelja: 1000. Sudac: Jović (Zagreb). Strijelci: 1:0 - Đalović (10), 2:0 - Đalović (15), 2:1 - Punčec (22), 2:2 - Mumlek (39), 3:2 - Križman (43), 3:3 - Škvorc (83)


Riječki nogometaši imaju za čime žaliti nakon sraza s Varaždincima jer su vodili 2:0 i 3:2 i na kraju osvojili samo bod.

Domaćin je poveo već u desetoj minuti preko Đalovića, a isti je igrač pet minuta kasnije nakon ubačaja glavom povećao prednost.

Punčec je u 22. minuti 'odbijanac' spremio u mrežu za 2:1, dok je najopasniji igrač gostiju Miljenko Mumlek u 38. odlično izveo slobodan udarac i smanjio predost Rijeke.

Ipak, dvije minute prije odlaska na odmor Križman je ponovno doveo Rijeku u vodstvo nakon ubačaja Fernandeza, dok je Đalović u 64. minuti imao čistu situaciju 'jedan na jedan' no propustio je dokrajčiti Varteks poslavši loptu kraj vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • PIXSELL
  • Đalović nije iskoristio priliku za potvrdu pobjede nakon čega su se gosti iz varaždina vratili u susret

Domaćinu se to osvetilo u 83. minuti kada je Škvorc iskoristio pogrešku domaće obrane i svojoj momčadi osigurao bod.

Croatia Sesvete - Karlovac 0:3 (0:2)
Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 200. Sudac: Zebec (Varaždin). Strijelci: 0:1 - Jerneić (4), 0:2 - Karabatić (28), 0:3 - Pamić (57, 11m)
Karlovčani su s 'pola gasa' riješili gostovanje kod Croatije, a u vodstvo ih je već u četvrtoj minuti doveo Jerneić nakon centaršuta Pamića.

Karabatić je u 28. iz blizine povećao prednost, dok je konačan rezultat postavio Pamić iz penala nakon prekršaja na Štefančiću.

Slaven Belupo - Cibalia 1:1 (1:0)
Koprivnica. Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 1500. Sudac: Bebek (Rijeka). Strijelci: 1:0 - Csizmadia (45+1), 1:1 - Tomić (48)
Prvi dio susreta u Koprivnici obilježila je nemaštovita igra domaćina koji je puno griješio, kao i gosti, a Csizmadija je u dudačkoj nadoknadi svojoj momčadi ipak uspio osigurati prednost uoči nastavka.

No, gosti su furiozno krenuli u drugih 45 minuta i već u prvoj akciji je Baraban imao odličnu priliku kada je sam izašao pred Pelina, ali ipak nije uspio poentirati.

To je samo tri minute kasnije uspjelo Tomiću koji je glavom u domaću mrežu pospremio ubačaj Pavličića.

Lokomotiva - Istra 1961 2:1 (2:1)
Zagreb. Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 100. Sudac: Marić (Daruvar). Strijelci: 0:1 - Roce (6), 1:1 - Puljić (8), 2:1 - Peko (39).


Lokomotiva je sjajno otvorila susret protiv Istre, a već u trećoj minuti je Lovrić pogodio stativu. Gosti su se osvetili već u sedmoj minuti kada je Roce zaobišao vratara Kelavu i zabio za vodstvo.

Izjednačio je Puljić glavom nakon kornera dvije minute kasnije, a pobjedu je domaćinu osigurao Peko udarcem s vrha šesnaesterca u 39. minuti.

U 20 sati i 15 minuta počinje susret Osijeka i Šibenika, a posljednju utakmicu jesenskog dijela prvenstva u nedjelju će s početkom u 15 sati odigrati Međimurje i Dinamo.

Proljetni dio prvenstva počinje 20. veljače 2010. godine.

net.hr

Vezani članci