FOTO  Hrvatska remizirala sa Islandom, odluka pada u Zagrebu

Hrvatska reprezentacija, hajduk hrvatska vatreni
Prvih 90 minuta borbe Islanda i Hrvatske za mjesto u Brazilu ipak nije dalo pobjednika. Dvoboj u Reykjaviku, u debitantskom nastupu Nike Kovača na izborničkoj klupi, završio je 0:0.

Utakmicu su dobrim prilikama otvorili Eduardo i Finnbogason, no ostatak prvog dijela nije ponudio previše posla za vratare Halldorssona i Pletikosu.

Hrvatska je pokušala s nekoliko centaršuteva, no oni su uglavnom završavali u rukama islandskog čuvara mreže, a Perišić se okušao s dva udarca iz daljine.

Island je tik prije odmora zbog ozljede ostao bez napadača Sigthorssona, umjesto kojega je ušao iskusni Gudjohnsen.

Pet minuta nakon što je lopta krenula s centra, Islanđani su ostali i s igračem manje. Zbog prekršaja na Perišiću, koji je krenuo sam prema Halldorssonu, isključen je O. Skulason. Iz slobodnog udarca opasno je pucao Srna.

Halldorsson je, međutim, bio vrlo raspoložen u nastavku te hrvatski pritisak nije urodio plodom, a desetak minuta prije kraja odličnu je priliku na spuštenu loptu Mandžukića propustio Perišić.

Uzvrat je na rasporedu 19. studenoga u Zagrebu, na stadionu Maksimir.

Island: Halldorsson, R. Sigurdsson, Arnason, O. Skulason, A. Skulason, Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson, G. Sigurdsson, Finnbogason (od 63' Gislason), Sigthorsson (od 46' Gudjohnsen). Izbornik: L. Lagerbäck.

Hrvatska: Pletikosa, Pranjić, Šimunić, Ćorluka, Srna, Iličević (od 46' Olić), Rakitić, Modrić, Perišić, Mandžukić (od 87' Benko), Eduardo (od 72' Rebić). Izbornik: N. Kovač.